Динозавърски великденски яйца в парка на Военна академия

В праисторията динозаврите може и да не са празнували Великден, но ръмжащите добродушни зверове в парка на Военна академия приветстват всички малчугани от 14 април тъкмо навреме за почивните дни. Изложбата Живите динозаври и приказният свят на пеперудите отваря врати за посетители чак до юни, а на 16 и 17 април малките изследователи могат да се впуснат в търсене на шоколадови яйца, скрити в обитанията на древните влечуги.

Сред дърветата дебнат над 30 вида движещи се макета на динозаври в реални размери. Мъниците се срещат със 7-метровия тиранозавър и 4-метровия спинозавър, а около тях пърхат приказни пеперуди под шапките на приказни гъби, високи над 1,5 метра. Алпийски тролеи кръстосват парка и предлагат чудесна гледка отвисоко към динозавърското царство. Децата могат да скачат на батути и да изпробват точността си с гигантска прашка, с която да се прицелят в истински динозавър.

Билетите са по 16 лева за деца, студенти и пенсионари и 18 лева за възрастни. Деца под 3-годишна възраст влизат безплатно, а за семействата с 2 деца е предоставено специално намаление. Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 10:00 до 20:00 и е разположена непосредствено зад езерото в парка.