Фестивал „Академия за родители“

На 20 и 21 май сме в Plovdiv Stage Park – най-новата и уникална за Пловдив зона за изкуство и култура, а поводът е Фестивал Академия за родители – двудневно събитие за цялото семейство, на което са поканени всички любопитни бъдещи и настоящи родители и техните деца.

През майския уикенд се срещаме с над 80 специалисти и организации, които са готови да ни предоставят най-важната и полезна информация и съвети за родителството, както и да забавляват хлапетата с часове с програма, съдържаща множество работилници, игри и най-разнообразни забавни и интересни занимания. 

Програмата включва:

  • Практически работилници за бременни майки и бъдещи татковци, разглеждащи темите за кърменето, първа помощ, бебеносене, съня на бебето и още.
  • Уъркшоп групи за родители с водещи психолози и специалисти.
  • Среща с организации, предлагащи интересни продукти, услуги за деца и техните родители, като са предвидени множество награди от тях.
  • Лекции на над 20 теми, вълнуващи всеки настоящ родител, като как да говорим за трудните теми с децата, екранното време на моето дете, родителска вина и много други.

В рамките на събитието се срещаме не само със специалисти от Пловдив, но от цялата страна, които са готови да отговорят на всеки въпрос, който може да хрумне на един настоящ или бъдещ родител. Това става не само в предварително подготвените лекции, но и в кътовете за лични и безплатни консултации с логопеди, психолози, специалисти по ранно детско развитие и други експерти. 

За най-малките гости на събитието са предвидени най-различни занимания. Те могат да се катерят в специалните зони, да се включат в творчески и научни ателиета, да играят настолни игри и още много.  Във фестивалната зона се предлагат разнообразни храни и напитки, има места за почивка, както и зони за пикник с  хамаци, а прохладният Младежки хълм позволява на семействата да прекарат целия ден на фестивала.

Паралелно на Фестивал Академия за родители ще се проведе и Фестивал (не)възможното  образование, който включва занимания за деца, подготвени от пловдивски училища, сесия с въпроси и отговори за самостоятелна форма на обучение в училища и детски градини, прожекции с дискусии на 2 филма – Силата на играта  и Най-голям шанс за успех.

Събитието е с вход свободен, а цялата програма можете да откриете тук.