Филмите на детството с „Радиодеца“ и Биг бенда на БНР

На 18 май от 19:00 в Първо студио на БНР вокална група Радиодеца с диригент Илина Тодорова и Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев представят концерт с музика от български и световни детски филми.

Проектът проследява музиката от любими български ленти като Таралежите се раждат без бодли, Изпити по никое време, Баща ми бояджията, Неочаквана ваканция и още много други заглавия.  Очаква ни още и песни от вечни класики на Дисни като Цар лъв и обичания от всички деца Търсенето на Немо на Пиксар.

В програмата е предвидена и специална  част по повод 100-годишнината от рождението на композитора Петър Ступел, по време на която слушаме някои от вечните му класики като Всичко е толкова честно и просто и Ний сме попови лъжички. Песни, които разказват за приключения, геройства, смях и ни припомнят за безгрижните детски времена. 

Филмите на детството не просто разказват истории, те са наситени с емоции, оптимизъм, детска наивност, щури игри и поуки за живота. Това е причината песните и музиката от тези филми да са така силно въздействащи и любими за големи и за малки, коментира продуцентът на вокалната група Радиодеца Десислава Константинова.

Специален гост на събитието е актьорът Симеон Владов, който изпълнява песни от филма Патиалта на Спас и Нели, а по-късносе превъплъщава в един от героите от детския анимационен филм Книга за джунглата. Водеща на събитието е Диляна Тарчева.

Билети купуваме от Рекламно-информационния център на БНР и тук.