Изложение „В час и извън клас“

На 22 април от 10:30 до 17:30 се срещаме с над 30 организации и експерти в зала София на Интерпред, за да се запознаем с всичко за образованието и учебните процеси от началното училище до гимназиите и извънкласните занятия и занимални. Изложението за училищно образование и извънкласни дейности В час и извън клас е с вход свободен и е подходящо за родители на деца от 6 до 19 години.

Участниците разказват синтезирано, но информативно за най-важните сфери, свързани с образованието на децата в този възрастов диапазон. Сред изложителите са училища, учебни, спортни и арт центрове, детски академии за програмиране и много други. Очаква ни интригуваща семинарна програма, сесии с експерти по разнообразни и актуални теми, а на всеки 30 минути се провеждат безплатни презентации.

В рамките на изложението научаваме какви специфични предимства и удобства на дадено училище пасват на нуждите на нашите деца, разглеждаме варианти за летни занимални и школи, както и за допълнителни програми по време на ваканциите и избираме измежду редица интересни извънкласни дейности, езикови школи и спортни клубове. Усвояваме всички специфики на новата образователна реформа и се вслушваме в специалистите, усвоили до съвършенство откриването и стимулирането на детските таланти.

За хлапетата пък са предвидени детски работилници, където да творят и да се забавляват, докато ние се грижим за тяхното бъдещо развитие и обучение. Оставяме малчуганите в сигурни ръце и се впускаме в информативно пътешествие по щандовете, събирайки ценна информация, която ни помага да подсигурим растежа и образованието на малките таланти. Дори и порасналите деца обаче копнеят за развлечение, затова са организирани томболи с награди и подаръци, отстъпки и намаления.

Събитието се организира от Фондация Дарби, която съществува от 2006 година. Нейната мисия и цел е да подпомага деца и младежи в пътя им към личностно и творческо рaзвитие. Дейността на Дарби е пряко свързана със съвременното образование и ранното откриване на детски таланти. Кои са участниците в изложението, каква е пълната програма и какво още да очакваме, четем тук.

Сградата на Интерпред се намира на булевард Драган Цанков 36.