Mindhub

Зад името MindHub стои иновативна мрежа от академии по програмиране за деца и юноши на възраст между 6 и 18 години с центрове в десет български града. Създадени с идеята, че дигиталните умения са основна предпоставка за успех в професиите на бъдещето, курсовете имат амбицията да подпомогнат подрастващите да се сдобият с основни дигитални умения и знания и да развият своето логическо и аналитично мислене, изучавайки фундаменти в програмирането. Авторската учебна програмата е изцяло проектно-ориентирана и е базирана на учене чрез преживяване, а методите и инструментите, с които специалистите ментори работят, са новаторски, съобразени с възрастта на участниците и представени по занимателен начин.

С индивидуален подход, цялостно ангажиране на вниманието, насърчаване на обратна връзка и приятелска социална среда с работа в малки групи на приблизителна възраст, занятията успяват да насочат интереса на децата към технологиите по полезен и забавен начин. В този дух ще премине и лятната академия за деца и юноши от 6 до 11 години с работилници по програмиране, тематични образователни ателиета, спорт и много игри на открито, която ще тече успоредно в центровете през юни, юли и август тази година. MindHub Summer Camp ще се провежда от понеделник до петък и ще предлага полудневна и целодневна форма на участие.

Предиобедните курсове ще са разпределени в 20 независими тематични урока, всеки от които ще бъде посветен на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи. В следобедните часове децата ще се забавляват и ще придобиват нови знания в обособените ателиета с образователен характер. По време на заниманията участниците ще изследват, изучават, експериментират и изобретяват по зададената седмична тема. Ежедневните допълнителни занимания включват футбол, тенис и игри на открито. Академията цели да развие балансирано логическите и аналитичните умения на децата, както и тяхната физическа култура.

Всеки участник има възможността да се запише за период от една до четири седмици, а уроците са подходящи както за начинаещи, така и за деца с предишен опит в програмирането. Онези, преминали през 2 или повече седмици, ще получат сертификат за успешното завършване на академията и специален подарък от MindHub.

Борово, ул. „Солун“ 62, ет. 1
Витоша, ул. „Проф. Жечо Атанасов“ 20
Гео Милев, ул. „Манастирска“ 41
Люлин 7, ул. „Добри Немиров“ 5
Младост 3, бл. 303 А
Панчарево, ул. „Самоковско шосе“ 230А
Симеоново, ул. „Крайречна“ 10
0889 365 033