Мобилно приложение учи децата за кучетата водачи и асистенти

Ново инерактивно образователно приложение учи децата на възраст между 6 и 12 години на работата на кучетата водачи за незрящи и кучетата асистенти за хора с увреждания чрез игри и информативни анимационни видеоклипове. Мобилната игра е разработена от Фондация Очи на четири лапи, чиято мисия е да обучава и предоставя кучета помощници на хора в нужда, съвместно с Половин човек Studios.

В рамките на играта малчуганите научават каква е разликата между куче водач и куче асистент и се запознават с често срещаните ситуации, в които обучените кучета могат да помогнат на стопаните си. Приложението представя четирите професии, които кучетата овладяват, за да асистират на незрящи, хора с диабет, хора с двигателни увреждания и деца с аутизъм. Всяка от четирите игри стартира с кратко анимационно видео, което синтезирано показва даден проблем и неговото решение, след което децата избират правилния от три възможни отговора въз основа на наученото от клипа. След като решат успешно всички задачи, се отключва допълнителна бонус игра.

Приложението е изготвено с финансовата подкрепа на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл БългарияТи и Lidl за по-добър живот в партньорство с Фондация Работилница за граждански инициативи и Български дарителски форум. Мобилната игра учи децата как да бъдат по-толерантни към хората с увреждания и как да се държат покрай кучета водачи и асистенти – да не разсейват кучето, докато е на работа, да разбират по-добре защо неговото присъствие е нужно в дадени ситуации и какви са неговите задължения. Мисията на проекта е да възпита по-задълбочено осъзнаване за многообразието на хората около нас и да вдъхнови малките потребители да бъдат съпричастни, емпатични и разбиращи, докато се забавляват и овладяват нови знания едновременно.

Изтегляме Играй и учи с мен безплатно от тук.