Мултивселената – интерактивна изложба на смесени реалности

Първата интерактивна изложба на смесени реалности пристига в София на 3 юни в Сердика център. Фантастичният свят на автора на Машината на времето Хърбърт Уелс, необятният Космос и океанът, както и различни моменти от човешката история са само част от безбройните реалности, в които можем да се потопим в изложбата Мултивселената.

Мултивселената е изцяло нова концепция, създадена в северната ни съседка Румъния в началото на годината. Изложбата идва в България за първи път и осигурява интерактивно изживяване за цялото семейство с много образователни и технологични елементи, като всеки посетител има възможност да спечели невероятни награди.

Инсталациите и VR (виртуална реалност) са 8 на брой и дават възможност на всеки да пътува в миналото и бъдещето, да се разходи в дивата природа или градската среда, да скочи с парашут от въжен мост в дълбока пропаст. Събитието дава отговор и на много въпроси за света и Вселената, които всеки си е задавал – черни ли са черните дупки, кой тежи повече – всички мравки на света или всички хора, на каква възраст е най-старото дърво в света и още много други.

Събитието продължава от 3 до 18 юни и е с вход свободен. Цялата програма и информация за отделните инсталации откриваме тук.