Островът на изненадите

Предстоят поредица от летни събития на артистите от „Приключения с кораб“. Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф и Милена Великова – композитор и музикант създават интерактивни представления и концерти за деца и родители с приключенска история, съчетаващи литературно, театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство.

Първата среща на артистите с деца и родители е на 10 юли 2024 г. от 16:00 ч. в кино „Кабана“, където тримата приключенци от куклен спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“ ще изследват непознати земи. Следвайки порива на своето сърце, те достигат до чудат и непознат остров, където преминават вълнуващи препятствия, срещат странни и весели същества и накрая дори стават почетни гости на кралски купон. Какви тайни крие този остров с изненади ще разкрият вълшебните сцени и музика част от Лятна програма на Столична община.

След представлението деца и родители ще са активни участници в две творчески ателиета. Магичният свят на куклите ще оживее пред детските очи и всяко дете ще създаде собствен герой – плоска кукла с движещи се крака и ръце в ателието на Здравка Кантарева – сценограф на спектакъла. Музикални игри и песни ще радват децата в музикалното ателие на композитора Милена Великова.

Следващите срещи от творческата програма на артистите предстоят през месеците август и септември.