Програмата с хлапета на Великден: 14-17.04

Великденските празници разтягат идния уикенд в цели четири почивни дни, като и този път няма да липсват разнообразни работилници, филмови прожекции, куклен театър и тематични празненства. Малчуганите грабват боичките и оцветяват весели великденски яйца, украсяват бисквитки, рисуват върху текстил и още какво ли не. Стискаме палци за хубаво време, защото ни очакват и много забавления на открито, но дори и да вали, множеството активности предлага голямо разнообразие, отговарящо на всякакви метеорологични условия. Запрятаме ръкави и планираме почивката отсега!

Петък – 14.04

11:00 – Анимационен филм Заешко училише – пазителите на златното яйце

Зайчето Макс попада в училище за великденски зайци, заобиколено от семейство хитри лисици, които планират да провалят Великден. С помощта на Еми и уроците на мистериозната мадам Хърмаяни, Макс не само научава тайната магия на великденските зайци, но и къде наистина принадлежи. Ще бъде ли това достатъчно, за да спаси Великден и новите си приятели? Гледаме анимационното приключение в кино Влайкова, а в събота и понеделник предстоят още прожекции на същото място.

11:00 – Голямото месене

Work&Play „МаМаУо“ ни кани на кулинарна работилница за вкусни козунаци с парченца шоколад. Захващаме се с месене, а от апетитното ухание от фурната съвсем огладняваме. Цената за участие е 38 лева, а минималната възраст на децата – 3 години. Запазваме си място на телефон 0882020756 или си купуваме билет от тук.

12:00 – Голямото търсене

В петък и събота отскачаме до Sofia Ring Mall и се впускаме в търсене на великденски яйца. Откриваме четирите великденски пункта, пръснати из търговския център, събираме стикери от всеки пункт и ги лепим в специален талон. Когато съберем пълната колекция, печелим изненада от Pick’n’Mix веднага, а ако се включим в томболата, можем да се сдобием и с една от големите награди: ваучер за COOL CLUB на стойност 100 лева, 3 ваучера за NEXT на стойност 50 лева, ваучер за рожден ден във Fun Ring Park за 10 деца с 10 родители, 4 двойни ваучера на стойност от 80 лева за новия кът Multiverse World във Fun Ring Park и 2 ваучера за Sofia Karting Ring на стойност 100 лева. Дори и да не извадим късмет, съчетаваме приятното с полезното и разнообразяваме пазаруването с вълнуваща игра за хлапетата.

12:00 – Международен великденски фестивал

Участници от България, Гърция, Украйна и Армения ни понасят с песен към голямата поляна на Южен парк през целия уикенд чак до понеделник. Слушаме музика на живо и опитваме празнични кулинарни изкушения, а атракционния парк намига примамливо на всяко дете, което смее да се качи на въртележките, влакчетата и атракционите. И тук можем да участваме в игра със събиране на яйца, така че преспокойно можем да откараме целия ден в отдих под открито небе.

12:30 – Анимационен филм Супер Марио Bros

Както малките геймъри вече се досещат, главният рисуван герой в тази анимация е любимия водопроводчик на име Марио, който поема на пътешествие из вълшебно кралство в компанията на една принцеса и една антропоморфна гъба с мисията да открие изгубения си близнак Луиджи и да спаси света от зловещ огнедишащ тиран на име Баузър. Гледаме как познатият сюжет се разиграва пред очите ни в Arena The Mall, Arena Deluxe Bulgaria Mall, Cine Grand Park Center, Cine Grand Sofia Ring Mall, Cinema City Paradise, Cinema City Sofia и кино Влайкова. Прожекцията в последния салон от гореизброените започва в 12:30, а останалите часове проверяваме тук.

14:30 – Случаят Тесла

Науката не е само скучно занимание за възрастни, убеждава ни режисьорът Андрей Хадживасилев в своя най-нов проект Случаят Тесла, който е второто заглавие от приключенска детска поредица, започнала преди няколко години със Случаят Кюри. Главни действащи лица в новия филм, вдъхновен от обичани детски класики в българското кино, отново са малкият естествоизпитател Тони и неговата свободолюбива съседка и съученичка Рая, които вече са загърбили дребнавите си спорове от първата част в името на истинското приятелство. Гледаме филма във Влайкова.

15:00 – Великденска работилничка за деца

Приготвяме се ръцете ни да станат много, много шарени, защото работилничката на Time for me обещава голям креативен размах. Малчуганите ще боядисват яйца и ще рисуват великденска картина върху платно с осигурени от ателието материали. Записваме се на телефон 0883365678.

Събота – 15.04

11:00 – Големи игри за малки герои

Ако Ring Mall ни е далече, се насочваяме към Сердика Център, защото през април тече специална програма всеки уикенд. Тази събота мъниците майсторят роботи в работилницата Робо великденски зайци, великденски роботи, а на следващата сутрин оцветяват гипсови фигурки за Великден. Събитията са предназначени за деца над 3-годишна възраст. Срещаме се пред Хиполенд на ниво -1 точно в 11:00, а входът е свободен.

11:00 – От нас зависи всяко дете да има Великден

Новосъздадената фондация От нас зависи ни събира в градинката пред Регионалния исторически музей – София (пл. Бански), за да боядисваме яйца заедно с деца и техните семейства от всякакви националности. Очакват ни песни, танци и много игри, както и специална работилница за великденски кошници. Крайната цел е заедно да нашарим 1500 великденски яйца, които деца и възрастни да занесат в домовете си. Инициативата е с вход свободен, а забавленията продължават до 14:00.

12:00 – Великденска работилничка за деца в Park-a

Съчетаваме разходката в парка зад НДК с весела великденска работилничка в Park Center Sofia. Забавленията за малчуганите са гарантирани, а материалите са осигурени от организаторите. По време на събитието всяко дете трябва да бъде с възрастен придружител, така че и самите ние се впускаме във веселба, съвсем по детски.

12:00 – Голямото търсене

Вижте информацията по-горе.

12:00 – Международен великденски фестивал

Вижте информацията по-горе.

13:00 – Украсяване на великденски сладки

Угаждаме на апетита си и се посвещаваме на една особено вкусна работилничка в Арт улица / Ателие по изкуства за деца. Украсяваме великденски сладки, а всички сладки творения остават за малките кулинарни артисти. Докато майсторим, слушаме любопитни истории за традициите около празника. Заниманието е подходящо за деца между 4 и 14 години. Цената е 35 лева, като всички необходими материали са включени в цената, а за семейства с повече от едно дете таксата е 32 лева. Записваме се на телефон +359 879 89 73 74 или в съобщение до страницата на Арт улица, като не пропускаме да отбележим, ако детето ни има алергии и непоносимости към храни.

13:30 – Забавна математика

Ако детето пак се инати пред упорития знак плюс и пакостливите скоби, доказваме, че математиката е забавна в Народно читалище „Васил Левски 1928“. Цената е 20 лева на занимание, чиято продължителност е два учебни часа – 90 минути. В събота се провеждат занятията за първокласници, а в неделя – за втори клас.

Неделя – 16.04

10:30 – Ментална аритметика

Курсът на Детски образователен център ЕЛИТ запознава децата в предучилищна възраст с древното японско сметало Абак, чрез което малчуганите с лекота изучават основните аритметични действия – събиране, изваждане, умножение и деление. Обучението е в малки групи всяка неделя, а цената е 35 лева на посещение. За повече информация и записване звъним на 0879551555 или пишем на info@elit4kids.com.

11:00 – Семейна Неделя – куклен театър Новите дрехи на царя

Тази неделя в Grand Hotel Sofia учим важни житейски уроци за гордостта в кукленото представление Новите дрехи на царя. Събитието се състои на втория етаж на хотела, в зала София.

Гледаме постановката с билет от 15 лева, а на входа получаваме топла напитка за нас и сок и лакомство за децата. Резервираме своето място на телефон 02 811 0 830. След театъра от 12:00 се провежда работилница за изработване на меки кукли. Таксата за участие е 10 лева и се плаща на място.

11:00 – Големи игри за малки герои

Виж информацията по-горе.

12:00 – Международен великденски фестивал

Вижте информацията по-горе.

11:00 – Театрално изкуство / Ателие за деца

Независимо дали децата ни се интересуват живо от театъра, или просто искаме да обогатим вътрешния им свят и многопластовото им развитие, театралното ателие за деца на Арт улица е подходящо за всички артистични малчугани. Посредством спецификите на театралното изкуство хлапетата се запознават с основните принципи на творческия процес, придобиват умения за работа в екип, развиват фантазията си, откриват връзките между изкуството и различни сфери на живота, повишават емоционалността и интелектуалната си отзивчивост и развиват обемно-пространственото си мислене. Заниманията са подходящи за деца между 4 и 14 години, а цената за еднократно посещение е 22 лева. Записваме се тук.

15:00 – Курсове по керамика за деца и възрастни

Работата с глина развива фината моторика и въображението, а при възрастните намалява стреса и помага за добрата концентрация, затова хващаме малките творци за ръка и се насочваме към Работилничка за приложни изкуства. В учебната програма са включени както техники за ръчно моделиране, така и с грънчарско колело. Всички необходими материали и инструменти ни очакват на място, а след завършването на глинените произведения можем да ги отнесем вкъщи. Курсовете са подходящи за възрастни и деца над 6-годишна възраст, като можем да избираме между еднократни и ежеседмични занимания. Цената за еднократно посещение е 25 лева за деца до 10 години и 30 лева за младежи над 11 години и възрастни. Записваме се на телефон 0898583267 или имейл rabotilnichka.za.izkustva@abv.bg.

16:00 – Кино училище

Всички деца със специално отношение към фотографията, анимацията, телевизията, игралното кино и влогърството могат да упражнят мечтаните си професии на практика в Дом на културата „Средец“ по покана на NIM animations. Децата от 8 до 12-годишна възраст овладяват тайните на режисурата, операторското майсторство, актьорската игра и видеата за социални мрежи, запознават се с различните видове анимация и усвояват тънкостите на телевизионния репортаж. Заниманията са разделени на модули Фотография, Анимация, ТВ и влогърство и Игрално кино и се провеждат всяка неделя. Таксата от 90 лева е месечна и включва всички материали и професионална техника, нужна за заснемането на видеа от всякакъв вид. Записваме се на 0899 999 190 или чрез съобщение до NIM animations с 2 имена и години на детето, телефон за връзка с родител и кратка информация за това дали детето има някакъв опит с тези изкуства. За повече информация следим уебсайта на NIM.

Понеделник – 17.04

08:00 – Еднодневно великденско приключение за деца

Потегляме на вълнуващо пътешествие до Боровец с много великденски забавления, лов на яйца, творчески работилници, конна езда и изненади. Еднодневната екскурзия обещава ден, изпълнен с много атрактивни и интересни занимания за децата, при това на чист въздух сред природата. Програмата е изпъстрена с образователни елементи и възможности за развитие и забавление, които хлапетата дълго ще пазят в паметта си. Потегляме в 8:30 от ул. „Гюешево“ 50, ж.к. Сердика и пристигаме в Боровец в 10:00. В конен свят Horse Riding Butch малчуганите научават каква грижа изискват конете и се учат да яздят, след което ги очакват много игри, творческо занимание на специални великденски теми, търсене на яйца и лакомства и приятна разходка в планината. Връщаме се в София в 17:30. Записваме се най-късно до 15 април, като записалите се до 13-о число получават специално намаление. Стандартната такса е 120 лева на дете, като включва пътните разходи, урока по езда, творческата работилница с всички необходими материали, фотозаснемане за спомен и застраховка, но трябва да предвидим нещичко за обяд, тъй като той не е включен в цената на екскурзията. Пътуването е подходящо за деца на възраст между 6 и 14 години. Записваме се на телефон 0879897374 или на art_ulitsa@gmail.com.

11:30 – Куклен театър Буратино

Ако решим да останем в София, се насочваме към Театър 199 Валентин Стойчев за една нова версия на обичаната поучителна история за приключенията на палавия Буратино. Куклената постановка е удостоена с награда за успешен творчески съюз на Националния куклено-театрален фестивал Михаил Лъкатник. Билети купуваме на касата на театъра.

18:00 – HIP-HOP KIDS с Виктория Димитрова Goldy

Младите почитатели на танците усвояват всички ловки хип-хоп движения в рамките на курсовете на Виктория Димитрова във VS DANCE Studio #1 на бул. Витоша 91. Всеки нов ученик получава подарък три различни безплатни класа, а повече информация за записването откриваме на страницата на студиото.