Програмата с хлапета през седмицата 07-13.08

Месеците прелитат един след друг и вече е август. Уикендите не предлагат обичайната богата палитра от събития, но пък дори през лятото седмицата е изпълнена с разнообразие от вълнуващи активности за хлапетата на всякаква възраст. От 7 до 13 август продължаваме да прекарваме основното си време на открито, но и през идните 7 дни има разнообразие от творчески ателиета, работилнички и вълнуващи кинопрожекции.

07.08-11.08 – Атмосфера спорт

Атмосфера спорт е подготвила активности през цялата седмица както за най-малките, така и за по-големите деца.  От 7 до 11 август едновременно се провеждат Горска детска градина, подходяща за деца между 5- и 6-годишна възраст, и Приключенски спортен лагер за деца между 10 и 12 години.

В Горската детска градина фокусът е най-вече върху природата. По време на  седмицата  малчуганите могат да опознаят Витоша и нейната прекрасна природа, да научат повече за туризма, оцеляването в гората, опазването на природата и всичко важно за един престой в планината. Отделно програмата включва и интересни водни забавления и игри в Панчарево,  горски пикници и приготвяне на храна на открито, посещение на Зоологическата градина, въжени приключения и палатков лагер в планината

Приключенският лагер за по-големите предлага сходна програма, но включваща и активности, подходящи за навлизащите в тийнейджърския период деца. Освен опознаването на планината и плуването и плажа до езеро Панчарево, за децата е предвидена серия от планински активности, като скално катерене, спускане по тролей. В програмата е предвиден и ден, посветен на водните спортове, по време на който децата имат възможност да карат водни ски, да се качат на кану-каяк и др. в язовир Братушково. Записването и за двата седмични лагера се случва тук.

07.08-11.08 Лятна занималня в парк „Гео Милев“

Друга възможност за децата през цялата седмица е занималнята в Център Радост и парк „Гео Милев“. Лятото е време да експериментираме с нови дейности, приключения и откривателства, нови приятели и преживявания, а тази занималня предлага точно това. Творене с ръце, пеене, свирене, танцуване, изследване на природата, посещения на музеи и изложби са само част от вълнуващите активности в програмата. Занималнята предлага месечен, седмичен или дневен абонамент.

07.08-13.08 – Космическо пътешествие с деца на Марс

През цялата седмица, но и до края на август можем да посетим Марс в София Ринг Мол. В мола откриваме космически кътове за най-малките изследователи. Изкуствени спътници, скали от Марс и космически кораб са само някои от многото изненади, които хлапетата могат да очакват. Благодарение на гостите от Музейко децата имат възможността да сглобят свои мини планетариуми, да измислят собствени съзвездия и да участват в още редица интересни игри и работилници. Специалистите на тема Космос също са ангажирани и с това да помогнат на децата да научат повече за тайните на необятния Космос и Червената планета. През делничните дни това става от 14:00 до 20:00, а през уикенда забавленията започват от 11:00 с едночасова пауза между 14:00 и 15:00. Събитието е подходящо за деца между 4 и 12 години, а мястото на излитане е етаж 1 на мола. Занятията са с продължителност 30 минути, а записването за тях става тук.

07.08-13.08 – Филмови прожекции

Добра алтернатива за избягване на жегите е ходенето на кино, а и тази седмица филмовите заглавия за деца са изключително вълнуващи. Феновете на Дисни и Пиксар все още имат няколко последни възможности да видят Стихии. Освен него в кината можем да видим още забавния и трогателен Руби Гилман: Тийн Кракен или историята за родения в малкия град Алберт, който не спира да се забърква в пакости и да създава проблеми за всички.

08.08-13.08 – Музейко

Всеки ден е вълнуващ с програмата на Музейко, които са подготвили редица от образователни и забавни събития за деца между 2 и 7 години. От вторник до неделя (изключение е събота, когато програмата е специална) малчуганите може да участват в 6 различни занимания, които са с основно морска тематика. Забавни игри и демонстрации на открито, арт зона за поп-ъп картички, работилница за стопкадър анимация и планетариум ни очакват цяла седмица. На 12 август (събота) пък програмата е насочена към любопитната професия на на орнитолога. В специалното събитие, озаглавено Професия под лупа, хлапетата могат да научат повече за професията, както и да участват работилнички, демонстрации и ателиета, свързани с птиците.

9.08 – Приказни приключения

Всяка сряда Жираф кафе-книжарница организира занималня за деца на възраст между 3 и 12 г. и техните родители. Заниманията продължават три часа от 10:30 до 13:30 и включват прочит на избрана приказка, интерактивни игри и забавления, време за музика и творческо ателие. Цената за вход е 5 лв.

9.08 – Занимания по керамика

Работилничка за приложни изкуства е едно чудно място, където малки и големи могат да създадат незабравими мигове. Заниманието по керамика се фокусира върху глината – материал, който позволява дори на най-малките да възпроизведат мислите и мечтите си. Работилничката е подходяща за възрастни с деца над 6 години, а заниманията продължават около 2 часа.

12.08-13.08 – Театър на сцената на Sofia Summer Fest

До септември театрите в столицата са в заслужена почивка, а повечето спектакли са се качили на летните сцени из страната и все пак на Sofia Summer Fest ние имаме възможността да видим постановки за малки и големи в града. През уикенда ни очакват две представления. От 11:00 на 12 август гледаме Дядо вади ряпа. Любимата народна приказка се преражда на куклената сцена в нов, небивал вариант, изпълнен с музика, смях и ярки персонажи. Само ден по-късно отново в 11:00 можем да гледаме и вечната приказка за Трите прасенца.

13.08 – Детски театър в лунапарка

Всяка неделя в рамките на Детски театър в лунапарка има различни детски представления в Лунапарк Боби&Кели. Тази седмица от 11:30 ни очакват фокуси с илюзиониста Росиели. Хлапетата могат да видят завладяващо шоу с магии, илюзии и обрати. Цената на билета е 7 лв., а представлението е подходящо за деца над 4 години.