Програмата с хлапета през уикенда: 06-07.05

Празниците сякаш нямат край и се възползваме максимално от почивните дни, за да се насладим на купища забавления за цялото семейство. Малчуганите отново са на фокус, като и този път ще рисуват, ще музицират и ще гледат детски филми и театрални постановки. От арт работилница в Занималня Пет звездички, през забавен английски с Jolly Kids и музейна разходка с издателство Точица, до рисуване на открито в градинката на Кристал със Studio_A303 – учим, творим и играем през целия уикенд. Какво още ни очаква? Четем нататък, за да разберем.

Събота – 06.05

10:00 – BABYGYM

Физическата активност е важна дори и за най-малките, затова хващаме за ръчичка мушмороците на възраст от година и половина до 3 години и половина и ги водим към ул. Златовръх 63 за занимание, което развива мускулатурата, подобрява координацията и равновесието. Гимнастиката върви с много музика и забавление под диригентската палка на вълшебните герои на Дан Браун. Четем за тях и слушаме музикалното им представяне, а в края на събитието мъниците създават своя собствена бебешка симфония.

Записваме се чрез коментар под публикацията за записване в събитието във Фейсбук или на телефон 0883362828, а цената за еднократно посещение е 15 лева.

11:00 – Театър за деца Малко синьо и малко жълто

Листът хартия е една от основните и най-креативни детски площадки – това е място за проучване, експериментиране, въображение и учене. Това е мястото, където детето за първи път се докосва до изкуството. Казваме всичко това не защото се готвим да хванем моливите и да рисуваме (въпреки че и такива занимания ни очакват тази събота), а защото белият лист заема централна роля в кукления спектакъл в Столичен куклен театър, салон Янко Сакъзов. Представлението е подходящо за деца от 3 до 10 години и се провежда в два поредни дни, така че ако не смогнем за събота, не забравяме да го отбележим в неделния си календар!

11:00 – Куклен театър Приключенията на Доктор Дулитъл

Режисьорката Катя Петрова се обръща към познатия и любим на много поколения герой Доктор Дулитъл. Не е случаен фактът, че за него са създадени редица спектакли, мюзикъли, филми и комикси – действията на Доктора и поведението му учат децата на доброта, благородство, сърдечност и състрадание. Срещаме се с любими герои и познати сюжети в салон Гурко на Столичен куклен театър и по същото време в неделя.

12:00 – Арт работилница Малкото драконче Драги и св. Георги

Отбелязваме Гергьовден с особено креативна арт работилничка в Занималня Пет звездички. Малките художници грабват акрилните бои и събуждат симпатичното драконче Драги на белия лист, учейки интересни факти за свети Георги Победоносец, а след събитието ще похапнат вкусни бисквитки с чаша топъл чай. Заниманието е подходящо за деца между 4 и 15 години след заявка за участие на телефон 0887 206 595. Цената за работилницата е 29 лева, като в нея са включени и всички необходими материали.

12:30 и 13:00 – Детски филм Титина

През погледа на четириногата знаменитост Титина ще (пре)откриете една истинска история за триумф и поражение. талианският инженер на дирижабли Умберто Нобиле се радва на спокоен живот с любимото си куче. Един ден норвежкият изследовател Роалд Амундсен се свързва с него и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Нобиле се възползва от възможността да влезе в историята. Той взема със себе си Титина и необикновеното трио се отправя на експедиция към последното неизследвано място на Земята. Гледаме анимационния филм от 12:30 в G8 и от 13:00 в кино Одеон.

13:30 – Работилница за КуКли

Превръщаме дървени лъжици от скучна посуда във весели герои в рамките на това ателие на Креативна рисувателна работилничка ШиШарка. Курсът е подходящ за деца от 5 до 12 години, като цената за единично посещение е 25 лева, а за 90 лева можем да закупим карта за 4 посещения на събития на ШиШарка с валидност 4 месеца и за 150 лева – за 8 посещения. Братчетата и сестричетата получават 20% намаление. Местата са ограничени, затова бързаме да се запишем на телефон 0888 235 107.

15:00 – Курс по музикално продуциране и композиране за деца

Технократи ни канят на нови седмични уроци, фокусирани върху създаването на звук и музика за телевизионни реклами, филмови трейлъри, видеоигри и анимационни филми. В 12 последователни седмици децата от 9-годишна възраст нататък овладяват тайните на звуковия дизайн, композицията, аранжимента, дигиталните програми за създаване на музика, основите на микс и мастеринга и т.н. Участниците са разделени на 2 възрастови групи: от 9 до 12 години и от 13 години. Цената за цялото обучение е 460 лева, а записването е активно тук.

15:00 – Работилница по грънчарство за малки и големи

Ателие Virtuoso – Wine & Painting ни кани на едно споделено творческо преживяване за цялото семейство. Заедно с хлапетата създаваме керамичен съд, печем го и го декорираме, след което можем да отнесем творението си у дома. Всички материали са осигурени на място. Цената на посетител е 45 лева, а продължителността на работилничката е 2 часа. Записваме се за участие на телефон 0885 33 88 13.

Неделя – 07.05

09:00 – Неделен английски за деца на 4-6 г.

Неделя сутрин ни очакват 4 часа песнички, приказки, занаяти и весели игри изцяло на ангийски език с Jolly Kids. Децата между 3 и 6 години овладяват езика, докато се забавляват в страхотното пространство на Приказка без край (ул. Кръстьо Сарафов 41, квартал Лозенец), като можем да ги запишем за 10 или 20 занимания. За повече информация се обръщаме към office@jollykids.bg или се обаждаме на телефон 0889 55 06 04.

10:00 – Masterchef English learning

Докато сме на английска вълна, разглеждаме още една вълнуваща възможност за учене на езика чрез забавление и игри с Чудодейните феи на ул. Богдановец 20. Малчуганите между 4- и 7-годишна възраст подобряват уменията си и добиват нови знания посредством ролеви игри, разказване на истории и театър. Тази неделя те ще овладеят английски думи и фрази, свързани с темата за готвенето, докато слушат интересни истории, работят в екип, разиграват ситуации и импровизират. Занятията продължават 4 часа, като са предвидени почивки и закуски, за да могат хлапетата да продължат да учат с нови сили. Не пропускаме да оборудваме любопитковците с обувки за вътрешно ползване. Таксата за участие е в размер 70 лева, като преди това се регистрираме онлайн тук или на телефон 0888 801 213.

11:00 – Музейна разходка: ОЩЕ един ден в музея

След като на 1 май си направихме сами музей, събитията за деца и родители, организирани от издателство Точица, продължават с разходки из някои от експозициите, включени в книгата Още един ден в музея. На 7 май сме в Националния археологически институт с музей към БАН, за да разкрием тайните на глинените фигурки от древността, да се пренесем в праисторическия свят, като манипулираме камък, мед, желязо и глина, да пипнем реплики на предмети от витрините и да се почерпим с праисторически лакомства. За да присъстваме на събитието ни е нужен единствено билет за вход в музея. Не е необходимо предварително записване.

11:00 – Театър за деца Приказки от минало-свършените времена

Обичаните приказки на Ръдиард Киплинг оживяват на сцената на Младежки театър Николай Бинев. Поредицата е истинска класика в света на детската литература и събужда детската фантазия. Преводът, драматизацията и режисурата на спектакъла са дело на Венцислав Асенов, който има зад гърба си множество успешни проекти на сцената на Младежки театър (както за възрастни, така и за деца).

11:00 и 12:30 – Театър за деца Джуджето Дългоноско

Приказката на немския писател Вилхелм Хауф ни учи да не съдим другите по външния им вид. Когато красивият младеж Вилм се подиграва на непозната стара жена, той въобще не подозира, че старицата ще се окаже вещица. Разгневена, тя тутакси го превръща в дребно уродливо човече. Сега Вилм трябва сам да изкове пътя си чрез доброта, смелост, упоритост и помощта на една магическа гъска. Театър Възраждане ни приветства в зала Надежда, а билетите са тук.

12:00 – Рисуване на открито за деца

Чистият въздух често върви ръка за ръка с вдъхновението. Именно затова по инициатива на Studio_A303 тази неделя сме в градинката на Кристал, където всички деца и младежи между 4 и 16 години могат да рисуват на открито под ръководството на художничката Тредафила Трендафилова. В рамките на ателието децата ще разполагат с оборудвани куфарчета със сухи материали за рисуване, цветни и бели листи. Цената е 25 лева.

15:00 – Семейна работилничка

Ако след рисуването на открито сме все още жадни за изкуство, се насочваме към Работилничка за приложни изкуства, за да натрупаме нови знания и да изработим страхотни изделия от глина. Заниманията са подходящи за цялото семейство и включват работа с различни инструменти и подбрани материали и изпичане на керамиката в пещ. Можем да работим по собствена идея или по някоя от предварително подготвените теми, а след това да украсим дома си с резултатите от работилничката. Ателието е подходящо за деца между 2 и 6 години и техните родители, а продължителността е около 1 астрономически час. И тук избираме между еднократна такса от 30 лева и такса за 4 посещения от 110 или 150 лева. Включването в групите става само с предварително записване поради ограничения брой места. Регистрираме се на rabotilnichka.za.izkustva@abv.bg или телефон 0898 583 267.

16:00 – Кино училище

Всички деца със специално отношение към фотографията, анимацията, телевизията, игралното кино и влогърството могат да упражнят мечтаните си професии на практика в Дом на културата „Средец“ по покана на NIM animations. Децата от 8 до 12-годишна възраст овладяват тайните на режисурата, операторското майсторство, актьорската игра и видеата за социални мрежи, запознават се с различните видове анимация и усвояват тънкостите на телевизионния репортаж. Заниманията са разделени на модули Фотография, Анимация, ТВ и влогърство и Игрално кино и се провеждат всяка неделя. Таксата от 90 лева е месечна и включва всички материали и професионална техника, нужна за заснемането на видеа от всякакъв вид. Записваме се на 0899 999 190 или чрез съобщение до NIM animations с 2 имена и години на детето, телефон за връзка с родител и кратка информация за това дали детето има някакъв опит с тези изкуства. За повече информация следим уебсайта на NIM.