Програмата с хлапета през уикенда: 13.03-14.07.

Лятото е в разгара си, а това означава, че по-големите късметлии в момента са близко до синьото море или в прохладната планина. За тези, останали в града, ние сме подготвили една вълнуваща програма, с която хлапетата да избягат от скуката, а и от жегата. Летни фестивали, концерти, куклени спектакли, работилнички… вторият уикенд на юли идва с богата програма, която може да зарадва всяко дете.

Събота – 13.07

10:00 – Звезди гаснат в планината: урок по рисуване

Съботният урок по рисуване е посветен на най-емблематичното цвете в българските планини – еделвайса! Този урок по рисуване съчетава творческа част с образователна – докато децата рисуват своите картини, те ще могат да научат нови неща за това специално цвете като това къде то вирее, какво го прави толкова специално и какви са причините то да е застрашено от изчезване. Ателието по рисуване е подходящо за деца между 6- и 14-годишна възраст, а записването се случва тук.

10:30 – Интерактивно четене за деца

Всяка събота от 10:30 в Munka Space ни очаква интерактивно четене, подходящо за дечица между 3 и 6 години. Програмата пренася децата в магическия свят на въображението чрез различни подбрани истории от български и чуждестранни автори, специално създадени да стимулират тяхното развитие и любов към книжките!

14:00 – Морски забавления в Сердика център

Всеки уикенд морето ще бъде на една ръка разстояние от нас с детските уикенди, посветени на морските забавления в Сердика център. В мола ни очакват творчески ателиета, работилнички, научни класове и какво ли още не. На 13 юли ни очаква събитие с името ДНК – Детски научен клас, който гостува с премиерна морска шоупрограма. На следващия ден пък ни очаква работилничка за създаване на медуза.

15:30 – Рисуване с деца

Flo Art Center предлагат забавна алтернатива за късния съботен следобед, който гарантира, че ще избягаме от жегите по креативен начин. От 15:30 до 17:00 хлапетата между 5 и 14 години може да сътворят своите истински шедьоври, да се научат как да боравят с различни техники с акрил и, разбира се, да развият въображението си. За участие е нужно предварително записване, като срещу таксата са осигурени всички материали.

Неделя – 14.07

11:00 – Сапунено шоу с Коле Китанов

Сапунените мехури винаги са били и ще бъдат много обичана детска игра и невероятен феномен за възрастните. Различни номера, игри и състезания със сапунени балони, провокиращи участието на публиката, са част от това сапунено пътуване и преживяване, което ни очаква в рамките на Сапунена фантазия с Коле Китанов. Начало даваме в 11:00, а мястото е City Mark Art Center.

11:30 – Детски театър в Лунапарка

Всяка неделя от 11:30 в Парк Боби и Кели – Патиланци ни очакват забавни и образователни театрални спектакли за деца. Спектаклите в Парк Боби и Кели целят да развиват въображението и социалните умения на децата и гарантират създаването на незабравими моменти, смях и нови знания. На 14-и гледаме куклено представление на Юлия Коларова, което ни запознава с кокошката Коко, патенцето Ъгли ( Дъки), кучето Спас, лисицата Анка, лисугера Крум Хоумд, които са ни подготвили няколко вълнуващи приказки.

18:00 – Концерт за Форти и духов квинтет

На 14 юли от 18:00 Форти продължават своята разходка в света на музикалните инструменти. Срещата, която е в Атриума на Квадрат 500, е посветена на духовите инструменти. Какво е мундщук, защо духовият квинтет е различен от браса, каква е разликата между обой и кларинет и как звучи фаготът… Тези и много други въпроси получават своите отговори тази неделя.

19:30 – Семейна киновечер на The Rooftop BPS

Тази неделя ни очаква семейна киновечер на покрива на Бизнес Парк София с филма Случаят Тесла. Перфектен за всички възрасти, този семеен филм е история за приключенията на 12-годишните Тони и Рая. Входът на събитието е свободен, а началото на прожекцията започва в 19:30. Тук можем да прочетем повече за филма.

Цял уикенд

10:00-22:00 – Международен летен фестивал

За втора поредна година Агенция за българите в чужбина организира своя традиционен международен летен фестивал. Фестивалът започна на 6 юли и продължава и този уикенд (събота включително) от 10:00 до 22:00. Всеки ден е тематичен с фокус върху традициите и обичаите на всяка една държава участник (Италия, Армения, България, Украйна, Молдова, Гърция и Италия). Фестивалната зона разполага с кулинарни изкушения от различните държави, биобазар, релакс зона, както и такава за игра. Входът е свободен, а фестивалната програма е целодневна.

10:00-22:00 – Лунапарк Спасов Ленд

От 8 юли Лунапарк Спасов Ленд отново гостува в Зона Б5 – парк Възраждане. Всеки делник от 16:00 до 22:00 и всеки уикенд от 10:00 парка отваря своите врати, за да гарантира на децата редица вълнуващи приключения. Един от най-големите пътуващи лунапаркове в България предлага редица от любимите атракциони на малки и големи – виенско колело, детско влакче, надуваеми батути и какво ли още не.

10:00-22:00 – Топло фест 5

Вторият уикенд на юли е изпълнен с музика, цирк и хвърчила, част от петото издание на градския Топло фест. Входът е свободен, а поводът – официалното закриване на летния сезон на събитията в Топлоцентрала. За малките фестивалът е подготвил редица от работилници и творчески ателиета, като всяка сутрин е със специална детска програма. Повече информация откриваме тук.

11:00 – Керамика за деца

Най-малките хлапета имат възможността да се докоснат и запознаят с глината, да разберат повече за някои животни и техните следи тази събота и неделя от 11:00. В галерия Артерия (ул. Георги Бенковски 51) децата могат да изработят малка чинийка и фигурки на животно, превозно средство, които след това да оцветят с помощта на четка или чрез собствените си пръсти. Накрая всеки може да се прибере със своята чинийка и играчка, която е направил. Едно чудесно и нестандартно творческо предложение, с което да украсим уикенда на хлапетата.