Програмата с хлапета през  уикенда: 24.02-25.02

Последният уикенд на февруари е тук. Температурите продължават да са променливи и най-различни, такава е и селекцията от събития, която сме подготвили за хлапаците. Разнообразие от концерти, работилнички и пиеси можем да открием в нашата уикендска програма за деца.

Събота – 24.02

11:00 – Детска лабаратория в Сердика Център

През по-студените месеци моловете са често отговорът на въпроса – какво да правим с хлапетата през уикенда. През февруари Сердика Център са подготвили специални развлекателни уикенди за малки, които започват всеки почивен ден от 11:00 часа. Този месец събитията са обединени под темата Забавна Лаборатория, като на 24 и 25 конкретните работилници, които ни очакват, са на тема слайм.

11:00 – Куклено-театрална школа за деца

Започва всичко на игра, със своята кукла във ръка, всяко дете ще се научи, как приказката да се случи! Детски център Little Smarty организира специална куклено-театрална школа за деца от 3 до 6 и от 6 до 10 години. Школата е невероятен начин децата да развият своята креативност и да се научат на умения, които биха им били полезни в цял живот. В рамките на час и половина децата ще преминат през всеки етап от създаването на едно куклено шоу – избор на приказка, разпределяне на роли, изготвяне на кукли и, разбира се, за финал реализиране на шоуто пред родителите.

11:00 – Работилничка за мартеници

Наближава време за една от любимите български традиции – раздаването на мартеници. Няма дете, което да не тръпне от очакване да посрещне първи март – символа на идването на пролетта. Как можем да направим празника още по-вълшебен? Със създаването на собствени мартенички. Тази събота и неделя малчуганите могат да сътворят сами своите мартенички в специална работилничка, организирана от родителски кооператив Ри-Ри-Ра. Събитието служи и като ден на отворените врати, в който родители и деца имат възможността да се запознат с идеята на Ри-Ри-Ра.

11:00 Демо работилница с Micro:bit  роботи

В последните години роботиката стана изключително популярно занимание сред децата, но то продължава да е от по-скъпите извънкласни дейности. Тази събота се провежда безплатна Демо работилница с Micro:bit роботи, подходяща за деца от 6 до 12 години. Работилничката е подходяща всички деца, които се интересуват от технологии и как те функционират или искат да развият своето аналитично и креативно мислене. Всички необходими материали за работилницата са осигурени на място, а родителите са също добре дошли. Предварителното записване се случва на телефон 088 940 6745.

11:00 – Немски и йога за деца

Знаем, че уикендът е преди всичко време за почивка, но знаем и че за много родители уикендът е единственото време, в което техните малчугани могат да спортуват и да се учат на нови неща. Rote Karotte e обучителна методика за ранно чуждоезиково обучение по немски език. Системата е авторска и е разработена от Зорница Зайкова – предучилищен педагог и йога учител. Всяка събота от 11:00 до 12:30 се провежда тази специална програма, събираща на едно място обучение по немски език с игри, песни, йога и какво ли още не.

11:30 – Цирк Фемили

Предпоследното издание на цирковата забава на цирк Фемили в Парк Боб&Кели е този уикенд – на 24 февруари. Циркът представя своята увлекателна програма на сцената в лунапарка. Едночасовият спектакъл е с участието на голямо разнообразие от животни. Дресура на гълъби, куче, котки и дори минипрасе са някои от атракциите по време на шоуто. Разбира се, хлапетата могат да се насладят и на акробатика, шоу с клоуни, фокуси и какво ли не. В края на шоуто всеки гост има възможността да се снима с животните и специалните гости като Минионите.

14:30 – Аз рисува като… Анри Матис

На 24 февруари в АРТ къща на ул. Дукатска планина 18, ет. 2 децата могат да се запознаят с творчеството и живота на Анри Матис. Събитието, което преминава под формата на творческо ателие, съдържа както театрален пърформанс, така и интерактивни игри и занимания. На децата се дава възможност да участват в различни игри, да работят с различни материали и преди всичко да се забавляват. Предвидена е част със свободно рисуване, в която с помощта на водещата малчуганите ще се запознаят с различните техники, с които свързваме творчеството на Матис. 

18:30 – Шест пингвинчета

Някъде в далечните ледени простори, в царството на бялата тишина, сред кристална чистота шест пингвинчета се сблъскват с проблеми, причинени от действието и бездействието на човека… Ще успеят ли малките пингвинчета да се справят? Ще устоят ли на всички опасности и предизвикателства или не? Постановката в Общински културен Дом на културата Красно село е перфектният начин, по който да завършим съботния ден.

Неделя – 25.02

10:00 – Джаз и евроПейски песни за деца

Защо да не направим неделната си сутрин музикална? На 25-и в 10:00 сутринта се запътваме към просторната сцена на Строежа, на която можем да чуем солистката на Музикалния театър Боряна Йорданова. Тя е подготвила невероятна програма с евроПейски песни. Разбира се, няма да липсват джазови стандарти, както и спонтанни импровизации. Добре дошли са всички малки и големи музиканти, с играчки-инструменти, танцови обувки и родители.

11:00 – Концерт за бебоци

Да, тези концерти са за най-малките – с бибероните, памперсите, тези, които ходят, и тези, които лазят, плачещите, играещите, тези, които си бъркат в носа, дърпат си косата, ядат играчката или ръката на съседното дете. Тези концерти са за всички, които започват да се учат да слушат музика. Да, дори и тези, които спят.

11:00 – Детска лаборатория в Сердика Център

Ако сме пропуснали забавната детска лаборатория в Мол Сердика предния ден, имаме възможност и в неделя да посетим мола и да участваме в слайм работилницата за малки.

11:00 – Семейна  неделя – Куклен театър

Програмата на Гранд хотел София, посветена на кукления театър за малки, продължава с всички сили и през февруари. Всяка седмица децата могат да гледат различно представление и да участват в специална арт работилница, подходяща за 3- до 10-годишни, в която те могат да научат как да създават меки кукли. На 25 февруари представлението, което гледаме, е вдъхновено от историята за Малкия принц.

13:00 – Форти в света на браса

По всичко личи, че неделята е посветена на музиката. Предлагаме още една опция за музикално прекарване на последния ден от седмицата. В 13:00 на 25 февруари се отправяме към Камерна зала България, за да се потопим с Форти в света на браса. Най-малките слушатели имат възможността да научат какво е тромпет, валдхорна, тромбони и туба и как те могат да звучат заедно. Брас квинтетът на Софийската филхармония се грижи за това да запознае гостите подробно с възможностите на медните духови инструменти.

17:00 – Вълшебни песни с музиката на Дисни

Дисни винаги е правилният отговор, когато се питаме с какво да занимаваме хлапаците си. Тази неделя обаче има едно по-нестандартно събитие, с което да се потопим в магичния свят на Дисни. На 25 февруари от 17:00 се отбиваме до Sofia Live club за един вълшебен следобед с песни и музиката на Дисни. Виновници за вълшебното преживяване са Морган Десислава Квартет. В семейния концерт ни очаква програма, която съчетава някои от най-емблематичните песни на студиото от филмите, които са любими на няколко поколения деца и възрастни.