Програмата с хлапета през Великден

Неусетно пролетта настъпи, а тази седмица се радваме на великденските празници и почивка. Празничните дни ни посрещат както с топло, така и дъждовно време, затова настоящата селекция за хлапета събира на едно място предложения както за открито, така и за закрито. Съвсем очаквано фокусът е върху Великден – очакват ни работилнички, ателиета и най-разнообразни събития с такава тематика, но откриваме още и вълнуващи филмови предложения, постановки и други забавления, с които да уплътним програмата на хлапаците през почивните дни.

01.05 – Рисувално ателие

Още 1 май може да е творчески настроен за хлапетата с програмата на 15 врабчета. Те са подготвили ателие за рисуване, подходящо за деца на всички възрасти. Боравим с различни техники и материала, а тези, които имат желание, могат да използват дори пръстчетата си. Материалите са осигурени, единственото нужно от хлапаците е да дойдат с много въображение.

02.05  – Арт терапия за деца

Празниците са перфектното време да избягаме от града, като не е нужно да ходим надалеч, затова Банкя е едно идеално предложение. Можем да комбинираме  следобедната си разходка с вълнуващото събитие на Бълбук I образователен детски център – Арт терапия за деца. Арт терапията е автентична форма на изразяване с помощта на изкуството. Включва в себе си използването на различни методи, като рисуване, фотография, поезия, танцово изкуство, скулптура, музика и др. Тя прилага тези техники за подобряване на психичното здраве, намаляване на стреса и развитието на социални умения. Събитието е подходящо за деца над 5-годишна възраст.

02.05 – Великденска магия – творчество  и забавления за деца

На Велики четвъртък, един от най-важните дни, преди настъпването на Великден, ни очаква  целодневно събитие, посветено на празника. Боядисване на дървени яйца, украсяване на великденски сладки, изработката на венци, картини и картички за празника. Целодневното ателие, зад което седи Арт улица/Атлеие по изкуства за деца (ул. Гюешево 50), събира всички тези дейности, а и много други в едно събитие. Програмата предполага включване за определен час, блоково за четири часа или за цял ден. Всички детайли можем да открием тук.

Лунафест:

Лунапаркът е част от спомените на всяко щастливо дете, затова разказваме за този, който можем да посетим с хлапетата през почивните дни. The Mall са построили свой собствен лунафест, който можем да открием на паркинга на мола от 27 април до 16 юни. Блъскащи се колички, къща на ужасите, увеселително влакче, хлапетата могат да се зарадват на всички класически за един лунапарк забавления. Разбира се, там ни очакват апетитни изкушения, защото какво е един лунапарк без хубава храна.

03.05-06.05 – Великденско приключение – лов на яйца

Една от любимите великденски традиции на децата по света, която все още не е толкова популярна у нас, е ловът на великденски яйца. От 3 до 6 май Лунапарк Боби&Кели предлага на хлапетата да се втурнат именно в това приключение. Подходящо както за най-малките, така и за по-големите.

04.05-05.05 – Месецът на работливите пчелички

В първия уикенд на май Сердика мол дава начало на своя месец на работливите пчелички. През целия месец в съботния и неделния ден молът е домакин на изключително вълнуващи работилнички, лекции и театър, посветени на едни от най-работливите и важните за екосистемата животни – пчелите. На 4 и 5 май децата могат да участват във вълнуващи работилнички, както и да се впуснат в най-различни предизвикателства и активности с фокус пчелите. Какво точно ни очаква? Засега остава тайна.

06.05 – Националният военноисторически музей

По традиция Националният военноисторически музей отбелязва 6 май с вход свободен от 10.00 до 17.00 ч. Можем да разгледаме както постоянните експозиции, така и външната. Освен до тях свободен е достъпът и до временните изложби като Армията във време на промени и  Белезите на войната: Загубеното архитектурно наследство на София. Една малко по-различна идея за почивния понеделник, която би се харесала на всяко дете, вълнуващо се от историята.

Великденско кино

Дъждът не трябва да ни спира да измислим как да прекараме почивните си дни по-необичайно. В момента в кината има разнообразие от вълнуващи заглавия, подходящи за деца на всякаква възраст. Тези, които искат да се потопят изцяло във великденското настроение, могат да се насладят на вълнуващия приключенски филм Заешка академия. Напомняме, че Кунг-фу панда 4 все още е в кината, затова не е късно хлапаците да гледат последната част от обичаната поредица. Горските мечоци: Пазители, Книгата на Лила и Героите на джунглата 2: Около света са някои от другите предложения за най-малките зрители.