Пролетен фест – Език, букви, музика

Вече преполовихме май и Пролетен фест – Език, букви, музика отново се зададе иззад ъгъла. По традиция фестивалът ни посреща в Градската градина (пл. „Ал. Батенберг“). Тазгодишното издание продължава повече от 2 седмици, започвайки от 19 май, и продължава до 4 юни с изключителна разнообразна програма.

В къщичките, които оформят малкото пролетно селце, се нанасят едни от най-добрите ресторантьори в София. Очаква ни разнообразие от храна и най-различни будки с артистични произведения – картички, подаръци, свещи, рисунки и какво ли още не. 

Когато и да посетим фестивала през първите три дни, се натъкваме на многобройни концерти, работилнички и игри. На 19 май можем да чуем концертите на Highlight Singing Academy и този на Вокален състав Masterpiece. Освен тях в края на вечерта се наслаждаваме на музика и от австриеца Армин Ян Хофман.  Акцент в програмата на следващия ден е концертът на Николай Константинов, познат от един от най-популярните музикални риалити формати в страната.  Програмата на неделния ден с фокус е към децата със Забавни игри със Сандра, работилничка Сладки пуканки към Националния дворец на децата и Клоунада с Мики и Чарли.  В програмата откриваме за всеки по нещо както за малките, така и за големите.

Цялата програма на Пролетния фест – Език, букви и музика можем да открием тук.