С удобна ученическа раница на гръб

Раницата е аксесоар, който носим от предучилищна възраст до, ами, много хора и цял живот. Изборът на раница е свързан с нуждите, индивидуалния вкус за цвят, размер и форма. Но има характеристики, които са универсално важни. И може би най-важната е ергономичността. Защото една удобна и ергономична раница в ученическите години, последвана от подобна и в гимназията, означава здрави млади хора.

Стотици хиляди са случаите на младежи с гръбначни и други здравословни проблеми, затова е много важно още от първите години на детето в училище да се подходи разумно и да се търси раница, която ще му помогне да има правилна стойка за повече от една учебна година. Важните елементи в една ергономична раница са правилното разпределяне на тежестта в нея от раменете към гърба и кръста, като така се поддържа тялото на ученика изправено; широките и меки презрамки, които не нараняват раменете; подсиленото дъно, което удължава живота на раницата; гръдната каишка, която придържа презрамките, за да са свободни детските ръце, и регулируемият и дишащ гръб на раницата, който да се позиционира удобно в лумбалната извивка на гръбначния стълб на ученика. Всички тези функционални и ергономични, важни за здравето на детето ползи са гарантирани в ученическите раници ergobag и Satch, идващи със сертификати IGR e.V. от немския институт за здраве и ергономичност.

Раниците ergobag са оптимален избор за предвидливия родител на малкия ученик. Те са подходящи за деца от първи до четвърти клас, като раницата има възможност да се променя спрямо
ръста на детето. И ако вашият първолак е висок 110 сантиметра, може спокойно да носи същата раница чак докато достигне ръст от 150 сантиметра. Най-хубавото на тази регулация е, че раницата ще служи на ученика няколко учебни години, осигурявайки му удобство и комфорт. За да
бъде любим аксесоар на детето, ergobag раницата идва със свеж дизайн и сменяеми стикери. И понеже говорим за най-малките ученици, раниците са с интуитивен за тях дизайн, оборудвани са с практични и функционални отделения и са изработени от материя, отблъскваща водата и мръсотията. Защото всички сме били на възраст, в която познаваме притегателната сила на локвите и тичането в училищния двор, докато раниците се търкалят захвърлени встрани.

За порасналите вече ученици в тийнейджърските години пък идва линията немски раници Satch. Както при ergobag, тук също водещата функция при разработването на раниците е тяхната ергономичност. Теглото се разпределя удобно в цялата раница, без да я издува в неудобна за носене форма. Тук функционалността е разширена – включени са извод за слушалки, джоб-органайзер, странични джобове за вода. А самите раници отново растат с вашето дете, като размерът може да се наглася удобно за ръст от 140 до 180 сантиметра. И тъй като са предназначени за тийнейджъри, за които е важно не само дрехите, но и аксесоарите да са готини, раниците Satch идват в богата гама от модерни дизайни и десени.

А за да мислим за природата дори когато купуваме ученически аксесоари, раниците ergobag и Satch са екологични – изработват се от 100% рециклирани пластмасови бутилки. Защото нашите деца са бъдещето, а тяхното бъдеще е в здравето и на планетата.

Откриваме най-подходящата раница за своето дете на ergo-bags.bg.

Посетете магазина
София, ул. Витиня 2Ж,
БЦ Бени Билдинг, вход А, етаж 2
тел.: 02/8407374