Театрални ателиета за деца се провеждат в Деня на София

На 17 септември ни очаква първият детски интерактивен фестивал на открито в Южния парк при езерото Водна паша. Събитието е по инициатива на сдружение Б Плюс и Столична община и е посветено на Деня на София. То е насочено към най-малките театрални зрители на възраст между 5 и 12 години и техните родители. Идеята се ражда от режисьора Йордан Славейков, който цели да приобщи децата и юношите към магията на театъра и да стимулира творческите им таланти.

В рамките на еднодневния фестивал хлапетата могат да се включат в театрални работилници и ателиета и чрез играта и различните форми на изкуството да се срещнат отблизо с вълшебството на театъра, включително и това на кукления. Очакват ни песни, рецитали и рисуване с актрисите Августина-Калина Петкова и Деница Даринова.

Паралелно се провеждат двете творчески ателиета от програмата с три последователни издания с начални часове 13:00, 15:00 и 17:00. В Театрализиран стих/песен заедно с Августина-Калина Петкова децата могат да разучат и изпълнят различни любими детски песнички и стихове, като влязат в роля. Другото ателие е посветено на изработването на кукли за куклен театър и в него малчуганите могат да разгърнат въображението си с помощта на Деница Даринова и да изработят и запазят за себе си първата си истинска театрална кукла.

В програмата е включен и шоу-спектакълът за деца Балон като слон с актьора Краси Кирчев и куклен театър Мале-мале. В него децата и родителите могат да видят от най-обикновените до най-страните сапунени балони: балони с дим, с огън, квадратни балони и още много. Към края шоуто се превръща в работилница за сапунени мехури. Началото на шоуто е в 18:30.

Входът е свободен.