The Little Gym

Гимнастиката е в основата на световната спортно-образователна програма The Little Gym, разработена за деца на възраст между 4 месеца и 12 години. Можете да се запознаете с принципите й лично по време на безплатен пробен урок, който наред с останалите занимания в залата на бул. България 118 (с площ от над 400 кв.м) се провежда от квалифицирани инструктори и с професионално гимнастическо съоръжение.

Гимнастиката е комплексен спорт, който помага на децата да усвоят широк набор от физически умения, включително сила, координация, гъвкавост и баланс. Занятията в The Little Gym позволяват на малчуганите да се развиват физически, но и социално, емоционално и интелектуално, независимо от спортния талант и физическите им възможности. Чрез движение, музика и трупане на нови знания те получават възможността да усвоят ключови за възрастта им умения и да се превърнат в уверени хора.

Не на последно място – гимнастиката е забавна! Децата остават запленени от интересните уреди и цветната обстановка в залата, както и от възможността да участват в групови игри и предизвикателства. Балансираният подход, който програмата прилага в заниманията си – особено в тези за подрастващи между 6 и 12 години, – следва максимата, че всяко дете учи и се развива със свое собствено темпо. Гимнастическите класове за ученици дават на децата шанса да се справят с нови предизвикателства, използвайки новопридобити умения, като концентрация, разрешаване на проблеми, следване на сложни инструкции, лидерство, участие в група и контролиране на емоциите.

Физическите упражнения са подходящи за всички възрасти, като единственото условие е здравословното състояние на детето да не налага рестрикции по отношение на двигателните активности, които може да изпълнява. The Little Gym работи и с момичетата и момчета със специфични потребности. Целта на програмата не е да създава професионални спортисти, а да помогне на децата да се превърнат в най-добрата версия на самите себе си.

Освен седмичните групови класове, разпределени в три възрастови категории, в залата се провеждат и допълнителни събития от рода на партита за рожден ден, креативни работилници, срещи с експерти в областта на ранното детско развитие и други.

София, бул. „България“ 118, Манастирски ливади
0888 594 441
sofia.thelittlegym.eu / Facebook страница