Екипът на Кинематограф ни е подготвил разнообразна селекция с акцент върху българското кино за малки и големи, като и в двата дни започваме с ленти, подходящи за деца.

Програмата на 14 май включва цели четири български късометражни филма, две продукции от САЩ и една южнокорейска анимация. Фантастичното присъства рамо до рамо с реалното, а времето се оказва доста разтегливо понятие. Роботи и облаци, театър и любов – очаква ни един истински водовъртеж от емоции.

Анимацията задава тон и за втората вечер от фестивала с филма на Ася Кованова Лист хартия. Влизаме с взлом с усложнения в лентата на Мария Николова Обир, спираме се На червено, а когато подминаваме светофара, зелената светлина ни насочва към една съмнителна операция с компоти.

Сюжетите са разнообразни и интригуващи, затова нямаме търпение за уикенда. Няма да останем гладни нито за изкуство, нито за вкусни деликатеси, защото кулинарният кът на фестивала се грижи за нашите пълни стомаси. За следващите събития на Кинематограф следим програмата им тук.