Госпожица Юлия
Miss Julie
Екранизация по Стриндберг под режисурата на бергмановата муза Лив Улман. Една лятна нощ в провинциално ирландско имение в края на 19 век дъщерята на господаря Джесика Частейн влиза в опасна игра на съблазнявaне с прислужника Колин Фарел.

Магия в полунощ
Magic in the Moonlight
В новия филм на Уди Алън известен илюзионист (Колин Фърт) заминава за южна Франция през 20-те, за да изобличи млада гадателка. Вместо това е омагьосан от нея и цялата Ах, този джаз атмосфера на Лазурния бряг.

Мамо
Mommy
Един от най-оригиналните филми на годината с награда в Кан за 25-годишния му режисьор. История за нездравата привързаност между нахакана вдовица и агресивния є син тийнейджър, донякъде балансирана от присъствието на мила съседка.

Невидимата жена
The Invisible Woman
Костюмна драма за тайнта връзка между семейния Чарлс Дикенс и 18-годишна актриса, която продължава до смъртта му и е разказана през погледа на жената. Рейф Файнс едновременно режисира и играе ролята на писателя.

Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицин
Белые ночи почтальона Алексея Тряпицына
В новия филм на Кончаловски всички играят самите себе си – жители на отдалечено селце, в което пощальонът е единствената връзка с останалата вселена. “Този филм е моят опит да видя обкръжаващия ни свят с очите на новородено”, обяснява режисьорът.

Бърдмен, или Неочакваната добродетел на невежеството
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
Застаряващ актьор, известен с екшън образа си Бърдмен, се готви за пиеса на Бордуей и опитва да реабилитира себе си, кариерата и отношенията си с близките. Фантастична работа на режисьора на 21 грама и Бютифул с Майкъл Кийтън, Едуард Нортън и Ема Стоун.

Облаците на Силс Мария
Clouds of Sils Maria
20 години по-късно звездата Мария (Жулиет Бинош) е поканена да играе отново в пиесата, която я прави известна, но ролите са обърнати и тя е доведена до ръба на самоубийството от младата си асистентка – собственото є отражение като млада.