Локации
Без промени в домакините ще премине тазгодишното Късо съединение – локациите са концентрирани в три уютни прожекционни точки – Дом на киното, Euro Cinema, Dada Cultural Bar. За последната обаче, редно е да споменем, прожекции ще има чак след края на обявената официално програма.

Made in БГ
Шестото издание на фестивала няма да се отклони от традицията и ще можем да се насладим на осем филмчета родно производство от последните две години. Режисьорите лично ще представят селекцията игрални, документални и експериментални заглавия, подбрани измежду над 50 български кратки филми. Ще видим експерименталния Хипстър, където са анимирани на скенер изрезки от хартия, а фонът е от Майлс Дейвис. В Линда две жени се борят с обстоятелствата, за да погребат малко кученце в ранното утро, а единоборството всъщност е между тях самите.

Световно късо съединение
Под мултинационалната шапка на минипрограмата Световно късо съединение ни се усмихват норвежки, холандски, американски, руски и сръбски заглавия. Със звезден прах ще ни посипе Джоуел Шумахер с премиерното заглавие Мъжът в огледалото, където Джейсън ще опровергава плъзналите слухове за сексуалността си. Вълшебните Габриел Гарсия Бернал и Емир Кустурица се оказват рамо до рамо в сръбското Залитане, а Утеха ще проследи тревогите на една майка (Кати Бейтс), изпратила за лечение сина си в психиатрия.

Чешко късо съединение
Под крилото на 93-минутната чешка програма са приютени най-ярките късометражни заглавия за последните две години. Анимацията Десерт ще ни занимае с три форми на любовта, където партньорите взаимно се ограничават, закачат се или пък се изяждат. В главните роли – спагети и сметана. Друго, наглед кулинарно заглавие – In vino veritas, среща отново след четвърт век три жени, които ще сравняват съдбите и щастието си. Ще поукрасят ли мъничко поне животите си, предстои да разберем. Големият Хонза е заседнал в порочния кръг кнедли-шницел-лук-кнедли, а в М.О. възрастна дама намира изход от самотата, поръчвайки по пощата механичен дядо.

Coolтурен омнибус
Омнибус колекцията на Късо съединение ще ни поведе из невъобразими географски точки, обединила световната красота в четири минипрограми. Мадрид накратко се вторачва в испанската столица и жителите й, особено в черните нюанси на последните, докато 24 вкуса от Неапол обследва по-скоро пространствата, отколкото обитателите им. Тъкмо 24 са новелите и неаполитанските им автори, които ни въвеждат в потайностите на града. Любов и подозрение обединява пет истории за любовта, обхващайки цялата й палитра – от най-живителните до най-минорните є тонове. Любителите на азиатско кино няма да останат разочаровани от Перлите на Далечния Изток, където ще се вплетем в съдбите на седем виетнамки на различна възраст и от различни райони в страната.