Лятно кино с Кинематограф в Район Студентски

22 юли 2023 - 30 юли 2023

Последната серия от лятно кино под звездите на Кинематограф ни очаква на голямата поляна в средата на парк Студентски. За 4-та поредна година, съвместно с Район Студентски, екипът на Кинематограф представя съвременно българско и световно кино, като тази година програмата е тридневна.

Даваме начало на програмата на 22 юли от 20:30 с  детския филм Баба на режисьора Димитър Димитров. Програмата продължава с 3 български филма, носители на множество фестивални награди, сред които и на Златна роза и София Филм Фест. Става дума за Книга за хората на Владислав Лаков, Разговори с моя непознат на Лора Маркова и Под един покрив на Симеон Цончев. В програмата са включени още два филма от Полша и Германия.

Ден по-късно отново сме в парк Студентски, където откриваме лятната кинопрограма с анимационния филм Война на режисьора Димитър Димитров. След него можем да видим още Глад на Петър Крумов и Better Nature на Ралица Петрова. Завършек на вечерта даваме с няколко международни филма от съседката ни Гърция и от Великобритания.

Програмата завършва на 30 юли с филмите, които дадоха начало на тазгодишното издание на Лятно кино в Район Илинден.  Започваме с детския игрален филм Небето над хълма на режисьора Надя Тодорова, а след него ни очакват още 3 български филма: Старецът и телефонът на Орлин Менкаджиев, Разговори с моя непознат на Лора Маркова и Интервю в утробата на кита от Рашко Рашков. Същата вечер се потапяме в света на късото кино с няколко предложения от Австралия, Нова Зеландия и Гърция.