В програмата са включени премиерният Коса от Индия, който съпоставя живота в бедните гета на Западна Бенгалия и луксозните квартали на Мумбай. Мечтите на малката Гита, която никога не е напускала селото си и желанията на преуспялата Сангита, която работи в модно списание.
Пример за това, че всеки в Индия може да е щастлив, независимо дали живее бедно в Раджастан или се радва на лукса в Делхи е антологията 10 приказки. Десет вълнуващи източни новели, събрали в един филм най-нашумелите имена в индийското кино, сред които носителят на наградата за най-добра мъжка роля от фестивала във Венеция Насерудин Шах, любимката на Боливуд Шабана Азми, отличеният на фестивала в Мумбай Санджай Дат, един от най-влиятелните режисьори в страната – Санджай Гупта, топ моделът Тарина Пател, както и носителките на титлата Мис Индия – Танушри Дат и Неха Дхупия.
Най-свещеният празник в индуистката религия Кумб Мела е показан отблизо във филма Кумб Мела: Песента на реката. Според индуистката митология, боговете и демоните се сблъскали във велика битка за стомна с божествен нектар. При сблъсъка няколко капки от нектара на безсмъртието паднали на четири свещени днес места – град Аллахабад, където се срещат трите реки Ганг, Ямуна и невидимата подземна река Сарасвати, град Харидвар по поречието на Ганг, град Уджайн край река Шипра и град Нашик до река Годавари.
Битката на боговете продължила 12 божествени дни, които се равняват на 12 човешки години. Затова в наши дни на всеки 12 години се провежда големият празник Кумб Мела. Милиони поклонници, принадлежащи към различните касти, прииждат от всички краища на Индия, за да се изкъпят в реките, в които са паднали капките на безсмъртието и да се очистят от греховете си.
Биографичният филм на Ян Кунен Даршан – Прегръдката ще запознае зрителите с феномена Мата Амританандамай – Амма. Тя е един от най-влиятелните духовни водачи на нашето време. Известна е с това, че прегръща всеки дошъл за "даршан”/среща/, като понякога й се случва да прегръща десетки хиляди за един ден.
Най-обичаната индийска режисьорка Мира Наир ще бъде представена с проекта Миграции, четири новели с неочакван край, чиято развръзка е продиктувана от четири букви – СПИН. Мира Наир е и продуцент на филма, а сред актьорите са светила като Шабана Азми, Ирфан Кхан и Панкадж Капур.
Докха е типичният пример за успешен продукт на Боливуд. Красиви актьори, заплетена история, завладяваща музика, радост и сълзи.