Master of Art 2023 Online

5 май 2023 - 29 май 2023

След като в дните между 10 февруари и 8 март красотата спаси света за осми път, кинофестивалът Master of Art се завръща за специално онлайн издание от 5 до 29 май. Гледаме селекция от 26 документални филма, посветени на изкуството, в платформата Neterra, сред които Маестро Енио Мориконе, Марсел Марсо – изкуството на тишината, Теодор Ушев: Невидими връзки, Саграда Фамилия: Предизвикателството на Гауди и много други.

В селекцията присъстват 7 от наградените филми на тазгодишното издание на фестивала. Марсел Марсо – изкуството на тишината бе отличен като най-добър документален филм за театър и кино, Джан Паоло Барбиери: Човекът и красотата бе удостоен с награда за най-добър документален филм за фотография, Саграда Фамилия: Предизвикателството на Гауди (който стана и най-гледаният филм в първия ден на онлайн изданието на Master of Art) – за архитектура, Грете Майер – Кралицата на датския дизайн – за дизайн и мода, а Музика под свастиката: Маестрото и челистката от Аушвиц спечели наградата на журито.

Билетите варират от 9 до 36 лева, като избираме между пакети от 1, 3, 5, 10 и 28 филма. Пълната програма и всички категории билети са тук.