Master of Art: красотата спасява света за осми път

10 февруари 2023 - 8 март 2023

Тази година изкуството разцъфва още преди снегът да се стопи. От 10 февруари гледаме специална селекция от документални филми, посветени на архитектурата, дизайна, модата, изобразителното изкуство, музиката, литературата и киното в рамките на кинофестивала Master of Art.

Програмата стартира на 10 февруари в кино Люмиер с две прожекции: италианската продукция Ботичели, Флоренция и Медичите и българския документален филм Пеещи артисти. Пътуваме през живописните алегорични градини на майстора на флорентинския Ренесанс, а по-късно същата вечер се пренасяме на родна земя, за да се срещнем с български изпълнители и актьори, сред които Орлин Горанов, Добрин Досев, Мая Бежанска, Койна Русева и много други. Изборът на датата на откриването не е случайна: 10 февруари е денят, в който голямата актриса Татяна Лолова щеше да навърши 89, а Пеещи артисти е последният творчески проект, в който тя участва.

Други акценти във фестивала са филмите за Чарли Чаплин, Енио Мориконе, Луис Бунюел, Алфред Хичкок, Джани Версаче, Труман Капоти и Тенеси Уилямс, Дейвид Линч, Марсел Марсо и Артуро Мари, а пълната програма следим надолу.

Програма

Ботичели, Флоренция и Медичите
Одеон филмотечно кино
16 февруари: 18:15 (Master of Art)
Дом на киното
28 февруари: 18:45 (Master of Art)