Това ще се случи за четвърта поредна година в дните от 19 до 25 юли на познатите локации – Открита сцена Охлюва, Културен център Морско казино и комплекс Акве Калиде.
Фестът открива турският филм Арада на режисьора Му Тунч, който преди броени седмици беше селектиран в Музея на съвременното изкуство в Ню Йорк за заслугите си към световната пънк сцена и ще бъде представен лично от автора. В Бургас ще гостува и режисьорката Бани Кошнуди със своя пълнометражен дебют – мексиканския Светулки. След премиерата си на Берлинале Форум, лентата Серпентариус на режисьора Карлос Консейшао ще отбележи своята премиера и в България. Очакваме актьора Жоао Араис, който лично ще представи филма. Сред останалите заглавия се открояват филми на утвърдени режисьори като Едоардо Де Анджелис с Порокът на надеждата и Владимир Блажевски с Година на маймуната. Сред гостите ще бъде и Андрей Кречетов – режисьор на късометражния Общежитие за жени. Сред майсторите в програмата заслужено място е отредено и на Йордан Радичков, чиято 90-годишнина от рождението ще бъде почетена с прожекция на единствения документален филм за писателя Черкаски хроники на режисьора Димитър Петков. Тази година музикалният тон още с откриването на фестивала ще зададат Les Animaux Sauvages, а дивият им дух няма да ни напусне до самото закриване, когато ще бъде показан новият документален филм на режисьора Борислав Колев – Рокендрол.
Приятната изненада на фестивала е гостуването на Теодор Ушев, който ще ни оплете “в мрежата на следобедните сънища“ и ще разплете някои от тайните около създаването на филми в отворен двудневен майсторски клас.