Да обичаш на инат
Приликата между искрената и фалшивата любов е, че никога не са достатъчни. Особено пък в Боливудските продукции, където всичко се крепи върху нейните плещи. Ако на миналогодишния Намасте сте излезли от киносалона с натежало от емоция сърце, то бъдете готови за дежа вю след края на Коктейл (4 юни, 19:00), където трима красиви младежи се забъркват в любовен триъгълник с много проби, грешки, сълзи и възтържествуваща любов. Сюжетът на Историята на нашата любов (2 юни, 18:00) е много сходен и също нелек. Ще ви покаже колко сложно нещо е обичта и как зорко трябва да се пази тя. В Билу Бръснаря (2 юни, 15:00) пък ще видите другата страна на монетата – истинска крепка приятелска любов и готовност да изтърпиш всяка несгода, но да не издадеш тайната на свой верен другар.

Новата вълна
Любовта действително е запазената малка на Боливуд. Но това значи, че всеки излязъл изпод ръцете и умовете на индийските кинодейци филм, се подчинява на нейните устои. Ще се убедите сами когато видите Агент Винод (6 юни, 19:00) в чието сурово лице и спретната одежда ще разпознаете прототипа на Агент 007. Индийският Джеймс Бонд, досущ като британския си колега, се справя със заплетени схеми, брутални бандити, красиви жени и застрашен от беди свят. В Ра.Едно (5 юни, 19:00) злодей излиза от компютърна игра и създава куп неудачи, а Първенец на гимназията (1 юни, 15:00) е лежерна колежанска история с много песни и танци. Такива впрочем има във всеки един от споменатите по-горе филми. Така е то – печатът на Боливуд.

Столетник
Намасте е знаменателен. Фестивалът отбелязва стогодишнината от създаването на първия чернобял индийски филм, затова приемете фестивалните дни като покана за едноседмичен празник. Хванете за ръце роднини, приятели, малки и големи и се отправяйте към киносалона, където ви очаква пиршество на индийската култура. Защото там откъдето филмите идват, ходенето на кино е много повече от просто ходене на кино. То е своеобразно малко тържество!