Целта
Концепцията е простичка и ефективна – киното ще пътува всеки месец до различен български град, прожектирайки атрактивни и актуални заглавия с възможно най-модерната кино дигитална техника.

Средствата
За протокола и техно маниаците, ще споделим набързо, че киното разполага с DCP машина, надуваем екран 14х7 метра, 3D приставка и съраунд звук (така, както е в големите мултиплекси, например).

Destination Known
Пътуващото кино има строг маршрут София-Враца-Монтана-Търговище (виж ти, лека изненада!)–Пловдив (съвсем логично). Както забелязвате, столицата е първа в списъка, с прожекции между 29 май и 1 юни. Тук ще можем да видим общо четири филма, но пък в останалите градове Пътуващо кино Globul ще има доста по-дълъг престой и съответно – по-разширена и богата програма.

Фестивално каре под звездите
Ако сте в София, имате нужда от голям екран току под небосвода и същевременно не сте гледали досега някой от чудесните (и много различни) На Рим с любов, Цветът на хамелеона, Тежка сватба или пък Седемте психопата, оставете колебанията настрана и се присъединете към настъпващия плезир. Безплатните прожекции на Пътуващо кино Globul ще са пред паметника на съветската армия – всеки ден от 20:30. Заплюйте си пейка и заповядайте.