В програмата:
Нашите океани [Oceans]
Жак Перен · Жак Клюзо
Невероятни подводни снимки с непреходна естетика. Началната сцена е много драматична и показва буря, разразила се пред едно крайбрежие. Бученето на вятъра и на разбиващите се в острите скали вълни е оглушително. После камерата се потапя под водата и всичко утихва. От екрана засиява лазурно синьо.
19 март, 14:00

Полунощ в Париж [Midnight in Paris]
Уди Алън
Париж е градът на любовта, а нима има по-подходящо начало за романтична комедия от обяснение в любов към града на любовта?! Всъщност, с Полунощ в Париж Уди Алън затвърждава решението си да изостави доскорошната си тръпка Ню Йорк за сметка на градове в Европа с далеч по-богата история. Субтитри на български език.
19 март, 17:30

Трезор [Tresor]
Франция, 2009 · Реж. Клод Бери, Франсоа Дюпейрон · С: Ален Шабат, Матилде Сейнър, Фани Ардан, Изабел Нанти
Завладяваща комедия за мястото на най-добрия приятел на човека в живота ни. Субтитри на френски език.
20 март, 14:00

Сафари [Safari]
Оливие Бару
Добре дошли, смелчаци! Ще видите Африка както никога до сега! Ричард има една мечта – да организира сафари в Африка. Заедно с неговия верен приятел и водач Бако ще ви разведат из саваната и ще прекарате едни незабравими моменти. Субтитри на френски език.
20 март, 17:30

Грозницата [Vilaine]
Жан-Патрик Бен и Алан Моди
Мелани е мила и грозновата. Всички се възползват от добрината й: майката, приятелките, шефът й…, докато един ден Мелани решава да се промени и отмъсти на всички, само че лошотията не се научава за два дни, особено когато цял живот си била мила… Субтитри на френски език.
21 март, 14:00

Лисицата и детето [Le Renard et L’enfant]
Люк Жаке
Филм за дивата природа и приказка за преди лягане, разказваща за необикновеното приятелство между две червенокоски – момиченце и дива лисица. Малкото момиче зърва лисицата в началото на есента, мотаейки се из гората близо до дома. Любопитството й се разпалва светкавично като горски пожар и през следващите дни, седмици и месеци постоянно кръстосва планината, търсейки контакт с животното, докато накрая може вече спокойно да го гали между ушите. Дублиран на български език.
22 март, 14:00

Великата илюзия [La Grande Illusion]
Жан Реноар
Разказ за живота и опитите за бягство на група френски военопленници в германски плен по време на Първата световна война. Жан Габен, Дита Парло, Пиер Фресней и Ерик Строейм пресъздават един вечен филмов шедьовър.
23 март, 11:00

Регионална библиотека З. Княжески, зала първи етаж
Вход свободен