Барът
Тази черна испанска комедия ни затваря от сутринта в малко заведение в центъра на Мадрид, където един забързан гост получава куршум в главата. След като никой не се осмелява да му помогне, всички посетители остават в капана на бара за назидание.

Геният: Пикасо
Антонио Бандерас е създателят на кубизма във втория сезон на сериала Геният на National Geographic, чийто пилотен епизод гледаме за старт на фестивала, за да видим кой е човекът зад шедьовъра и кои са музите и жертвите му.

Гигант

Когато се завръща у дома след първата Карлистка война, Мартин открива, че брат му е много по-висок от преди. С идеята, че всеки ще иска да види най-големия човек на света, двамата поемат из Европа на пътуване, в което амбицията, парите и славата ще променят съдбата на семейството.
Леля Тоти
Поглед към живота на Тоти Родригес: еквадорка, която прави кариера във Франция през 60-те и става икона на женското освобождение, а години по-късно се връща в Париж с племенника си режисьор, за да снимат филм и да се видят със старите ѝ приятели.
Лято 1993
Това лято не е като другите в живота на 6-годишната Фрида. Когато майка ѝ умира, тя трябва да се премести в провинцията и да стане част от семейството на своя чичо, далеч от всичко познато. Въпреки тъгата в историята обаче, автобиографичният първи филм на испанката Карла Симон (режисьор и сценарист) става фестивален бисер с меката си атмосфера, чувствителността на разказа и нежността на кадрите, в които малкото момиче се учи да плува в чужди води като в свои.

Виктория е резервирана жена, която харесва самотата си, но когато отчуждената ѝ дъщеря идва с молба да гледа внучката си, всичко се променя. След една тревожна случка и неочаквана вест трите жени трябва да се помирят и да се научат да живеят заедно.

На лагер

Мария и Сузана са непокорни тийнейджърки, които прекарват лятото си в католически лагер. Електро-латино музиката е общата им страст, но скоро бунтът и църковният ред ще се сблъскат, докато момичетата търсят свободата и първата си любов.

Невидимият гост

Младият и успешен бизнесмен Адриан Дория се събужда в хотелска стая до трупа на любовницата си. Обвинен в убийството ѝ, той се обръща към специалиста за работа със свидетели Вирджиния Гудман, за да разрешат случая за едно денонощие.
Операция Златна раковина
Безскрупулен бизнесмен подготвя измама с екипа си, след като продуцентската му къща фалира. На прицел са богата мексиканска инвеститорка и двойник на прочут актьор, а на фестивала в Сан Себастиан нищо не е това, което изглежда.

Чистачката и уличен танцьор Вирджиния си връща сина, който е дала за осиновяване, но разбира, че той е изгубил паметта си. След серия комични ситуации майка и син ще открият, че макар от различни светове, и двамата носят ритъма в кръвта си.
Произведено в Мексико
Мозайка от академични критики и музикални изпълнения, които представят културата на Мексико след продължителния процес на насилствено уеднаквяване.

Скъпи посланико

Истинската история на бразилския посланик в Париж, който спасява живота на повече от 1000 души по време на Втората световна. Гледаме как чрез непубликувани кадри от войната и разкази на оцелели от Холокоста, получили визи от Луиз де Соуза Дантас.
Футболът или аз
Футболният запалянко Педро Пинтос скоро осъзнава, че манията по спорта започва да обсебва отношенията със съпругата му и двете им дъщери. Докъде ще стигне семейството, щом Педро е способен да гледа мачове денонощно?
Хартийки във въздуха
Когато Ел Моно умира, тримата му дългогодишни приятели се опитват да се възстановят от загубата и да осигурят бъдещето на дъщеря му, а за целта планират измама, немислима в света на търговията с футболисти.