First Reformed

Свещеник от малко паство (Итън Хоук) в северната част на щата Ню Йорк се бори с отчаянието след загубата на сина си в Ирак, с проблемите на църквата и с тези на Мери (Аманда Сейфрид), чийто съпруг ѝ налага радикалните си възгледи.

Арктика
Изгубен в Арктика мъж най-накрая получава шанса да бъде намерен, но след трагичен инцидент спасителната операция е прекратена. Той трябва да реши дали да остане в лагера си, или да предприеме смъртоносен преход в последен опит да оцелее.

Гето Балбоа
Документален филм за бивш мафиот от гетото в Будапеща, който през последните 8 години учи децата от квартала да се боксират. Когато един от учениците му получава възможност да се състезава професионално, показва, че има как да избягаш от гетото.
Грешното възпитание на Камерън Пост
Дезире Акхаван получи голямата награда на журито на Sundance за режисурата си на тази история за младо момиче, което през 1993 е настанено принудително в терапевтичен център за хомосексуални хора от консервативните си настойници.
За всичко е виновен енотът
Брайън Кранстън влиза в обувките на успял адвокат, който получава нервно разстройство и решава да напусне жена си и да заживее на тавана за няколко месеца, откъдето тайно наблюдава живота в къщата.

Лятото свършва през юни
Документален филм за живота и преживяванията на Боян Петров чрез разкази на близките му и кадри от изкачванията на два осемхилядника – Гашербрум II (8036м) в Каракорум през юли 2017 и Даулагири (8167м) в Хималаите през септември 2017.

МакКуин
Филм за живота и кариерата на модния дизайнер Лий Алекзандър МакКуин – от старта му като обикновен шивач през създаването и ръководенето на собствена линия до самоубийството му през 2010.

Милост
Невероятната история на Доналд Кроухърст (Колин Фърт), който предприема самостоятелен опит да обиколи света. Борбата, която води по време на пътуването, докато семейството му очаква завръщането му, остава мистерия и до днес.

По-силен
Истинската история на Джеф Бауман (изигран от Джейк Гиленхол), който, след като оцелява в атентата по време на Бостънския маратон през 2013, се превръща в символ на надеждата.

Стъкленият замък
Младо момиче израства с майка ексцентрична актриса (Наоми Уотс) и баща алкохолик (Уди Харелсън), който се опитва да раздвижва детското въображение, за да отклони вниманието на момичето от крайната бедност на семейството