Storror Supertramps – Тайланд
Фрийранърите Storror обичат да документират живота си отвъд гравитацията, а това е пътешествието им из Югоизточна Азия: 28 дни без планове, подслон и пари, изпълнени с косонастръхвателни каскади. Във филма ще ни въведе българският им колега Илко Илиев.

Автомобилен клуб Хавана
История за издръжливостта и състезателния дух, в която шестима драгрейсъри правят промени по американските си автомобили в последния момент, за да участват в първото официално състезание в Куба от 1960 насам.

Да летиш отново
Емоционален разказ на Веселин Овчаров за планинския колоездач и парапланерист Даниел Веласко. След инцидент, който го оставя в инвалидна количка, той започва да се готви отново за летене.

Малкият червен автобус

Френският Летящ цирк обикаля континента – от Испания до Шотландия и от Брюксел до Бревен – по въздух, земя и вода. Пътешествието в тази компания от подскачащи и летящи хора е понякога екстремно, но никога скучно.

Палио
Два пъти годишно италианският град Сиена се побърква покрай най-старото конно състезание в света – Палио, в което стратегиите, подкупите и корупцията са също толкова важна част от шанса да спечелиш, колкото и уменията на ездачите.

Отвъд предела
Филм за човешката смелост и воля пред лицето на стихиите: след битка с унищожителни ветрове, минусови температури и височинна болест, сър Едмънд Хилари и Тензиг Норгей стават първите хора, покорили Еверест.

Дух в движение
Осем от най-силните атлети от различни части на света се борят за шанса да участват в голямо състезание, но преди това всеки от тях трябва да победи най-сериозния си враг – своята инвалидност.

Намушкан
Преди последното си излизане на арената тореадорът Антонио Барера е притеснен – след 23 намушквания, 17 операции, безброй счупени кости и психически травми, този път той иска да остане жив, за да бъде със семейството си.

Победител: Състезателният живот на Пол Нюман
Американският актьор е толкова запален по автомобилните състезания, че почти оставя киното на заден план. Печели 4 национални титли като шофьор и 8 шампионата като собственик – нелош резултат за човек, който започва състезателната си кариера на 47.