7 филма за 7 чуждестранни артисти

В рамките на 7 късометражни филма се представят 7 утвърдени чуждестранни артисти от Перу, Япония, Холандия, Пакистан, Англия, Гърция и Русия, които са избрали да живеят и творят в София. Увлекателните видеа на режисьора Николай Василев разказват за живота и креативния процес на талантливите, позитивни и интересни личности – музикант, сценограф, режисьор, художник, актьор, дигитален артист, танцьор, както и за връзката им със София и за това как градът ги вдъхновява да се развиват професионално.

Филмите са създадени през 2016 г. по инициатива на 7 лъча и Мулти култи колектив.

Сред героите на филмите са хора като Пиеро Епифания, който смесва традиционни перуански инструменти като кахона с гайдата и кавала и създава иновативни музикални проекти, Саиф ур Рехман, който поставя пакистански драми в ресторанта си в Студентски град и тренира на крикет на маса български деца с тежки ментални и двигателни увреждания, английския режисьор Том Кърк, който снима музикален клип и се представя като морско създание, което се чувства в чужди води. И още!

На прожекцията ни очаква режисьорът Николай Василев и част от артистите. Ще можем да разберем какво се е променило от заснемането на късометражните филми, за развитието на изкуството в София и личните избори на всеки артист.