Блок анимационно кино 1 – Дом на киното

Жанр: късометражен, анимация

Феята, вещица, реж. Седрик Ихот, Дейвид ван де Уейер
Малка фея живее в замък високо в небето, но ѝ е омръзнало да бъде фея. Винаги трябва да е мила, да носи розови рокли и за размахва вълшебни пръчици. Затова тя иска да стане вещица. Подобно на тях, тя иска да е палава, да се цапа и да лети на метла, за ужас на майка си. След скандал с майка си тя си събира багажа и бяга от замъка, за да опознае гората на вещиците.

Мечтател, реж. Владимир Тодоров
Някъде в далечното бъдеще, планетата Земя се е превърнала в пустинен остров насред океан потънал в мрак и тишина. Изоставено на този остров, и единствено оцеляло след апокалиптична катастрофа е дете, коеот отчаяно търси начин да се добере обратно до цивилизацията. Мечтател е анти-утопична приказка, визуализираща хипотетичните страхове на милиони деца, растящи в един все по-несигурен и объркан свят.

Океания, реж. Стефан Войводов
Филм за устрема и съдбата на една риба извън пасажа.

Полет, реж. Лолита Николова
С първия дъх, който поема, малко орле е поставено в ситуация без изход. Сделката за живота му вече е направена, а краят е още пострашен от началото. За да надскочи ограниченията на селския двор, в който е попаднало ще трябва да се изправи пред могъщия враг на кокошарника.

Стоножката, реж. Вера Иванова
Стоножката върви уверено и безгрижно към върха на розов храст до момента, в който не се замисля. Задавайки си въпроса, как точно управлява всичките си крака, тя се оплита и пада безпомощна на земята. Колкото повече мисли, толкова повече се оплита. Не може да направи нито крачка. Това е само началото на заплетените ситуации и неочаквани обрати,
които я очакват по пътя и към върха.

Интериор, реж. Анна Харалампиева
Филм за спомените на една стара жена, сенки от миналото, част от семейния албум. Отрязък живот от календара на отишлите си години.