Чайка – NT Live

Оригинално заглавие: The Seagull
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
Държава: Великобритания
Година: 2022
Времетраене (минути): 171
Режисьор: Джейми Лойд
Сценарист: Сутра Гилмор
Участват: Емилия Кларк, Том Рис Харис, Даниел Монкс, Софи Ву, Индира Варма, Джейсън Барнет, Робърт Гленистър, Мика Оникс Джонсън, Джералд Кид, Сара Поуел, Кейти Бухолц, Тина Харис, Джоузеф Лангдън, Дейвид Лий-Джоунс

Емилия Кларк (Игра на тронове) прави своя дебют на театрална сцена в лондонския Уест Енд в нова версия на класическата пиеса на Антон П. Чехов за любовта и самотата, пренесена в 21. век.

Млада жена отчаяно търси слава и спасение от досегашния си живот. Млад мъж копнее за жената на мечтите си. Успешен писател търси признание, че е постигнал нещо. Актриса иска да се пребори с превратностите на времето. В отдалечено имение някъде в провинцията мечтите са съкрушени, надеждите са попарени, а сърцата разбити. Единствената възможност на неговите обитатели е да се обърнат един срещу друг.

След високо оценената от английската и българската критика постановка „Сирано дьо Бержерак“ (Световен театър в София 2021), режисьорът Джейми Лойд представя съвременната адаптация на Аня Райс на известната пиеса на един от най-значимите автори на модерната драма Антон Чехов.

Пиесата е част от тазгодишното издание на Световен театър в София и програмта му Театрални спектакли на киноекран, в която гледаме известни пиеси от Великобритания на големия екран. Прожекцията е на английски език със субтитри на бъгларски.