Двойна доза късо кино през юни с Кинематограф

Жанр: късометражен, драма, романтичен, комедия
Държава: България/Великобритания/Сърбия/Полша/Германия

В средата на юни ни очаква двойна доза късо кино, защото на 12 и 13 юни екипът на Кинематограф са ни подготвили две късометражни програми, които ни представят две напълно различни концепции.

На 12 юни се събираме в Cine Grand Park, за да гледаме късо кино част от програмата Изгубени. Малко неща в живота са по-зловещи от това да се изгубите в открито море. Точно това е идеята, която служи за вдъхновение на настоящата кино селекция, която съчетава най-силните елементи на доброто кино – драма, съспенс, черен хумор, жени и красиви гледки. Темата за изгубването в морето е доста добре изследван сюжет не само в световното, но дори и в родното кино. Нещото, което я прави още по-вълнуваща, е това, че често тя се оказва и базирана на реални случки.

Специален гост  на събитието е режисьорът Йордан Михайловски, който ще представи своя нов филм Ехо II, а след това ще участва и в дискусионната част на вечерта. Историята в неговия филм ни отвежда на яхтата Ехо II”, чийто екипаж попада в трудна ситуация, след като капитанът яде отровна риба и изпада в безсъзнание. Лодката се оказва изгубена в морето, а хората на нея почват бавно да губят ума си.  Освен неговия филм по време на вечерта можем да видим още филми от Великобритания, Германия и Сърбия.

Само 24 часа по-късно се пренасяме в Клуб на пътешественика, където ни очаква изключително гореща програма от филми в духа на горещините, които юни донесе. Тиндер, срещи и свалки е една от новите програми на Кинематограф, които са събрали някои от непоказваните досега късометражни филми по темите, свързани със свалките, флирта и митичната любов от пръв поглед. Тази колекция от филми е уловила  по един много любопитен, хаплив и хумористичен начин духа на съвремието ни с всичките му предизвикателства пред младите хора, опитващи се по най-различни начини да се отърват от статуса си „свободен“.

Отбелязваме си датите в календара и се хвърляме в света на късото кино като за последно за известно време, преди Кинематограф отново да се завърнат в столицата.Може също да ти хареса