Ел Були е ресторант в Испания, който пет пъти е печелил титлата “Най-добър ресторант в света”. Основан е от легендарния каталонски готвач Феран Адриа, който превръща кулинарията в изкуство и я свързва с други дисциплини. Безпрецедентен център на творчество и иновации
, Ел Були е описван като “най-живият генератор на висша кухня в света” и е терен на безброй експерименти с молекулярна гастрономия. Ресторантът има повече от два милиона молби за резервации на година, но за това време може да приеме само 8000 човека.
Един ден в Ел Були надниква зад кулисите на най-добрият ресторант в света в продължение на един ден.
Ел Були, история за една мечта (Historia de un Sueño) е документална телевизионна поредица за Ел Були, която хвърля поглед кым творческия подход на Феран Адриа, необикновените му техники и невероятните му кулинарни произведения.
И двата филма са продуцирани от Radio Televisión Española и се излъчват в САЩ по време на изложбата Foodjects, която гостува на Sofia Design Week 2011.