Вечер с танцовите филми на Коста Каракашян

На 19 октомври Тhe Steps организират вълнуваща прожекция от света на танца и киното. Имаме възможността да се насладим на двойна прожекция на два късометражни филма на режисьора и хореографа Коста Каракашян – a real boy и В нейната кожа. След прожекцията можем да се включим в дискусия с творческия екип зад проекта – Коста Каракашян, оператора Иван Цуцуманов и гримьора Алина Манова.

a real boy e е танцов филм, който изследва изграждането на идентичността и стремежа към постигане на истинската, автентична същност. Филмът с участието на Симеон Атанасов изследва кръгов разказ, в който разкриването на един слой от същността води до съвсем нови познания. В опитите си да деконструираме себе си на чисто, се разкриват препятствия и обстоятелства, на пръв поглед по-бляскави, но също толкова ограничаващи.

В нейната кожа е филм, режисиран от Коста Каракашян и Антония Георгиева, който обединява творческите възможности на модата, киното и танца. Филмът разглежда ежедневието на пет жени в малък град, като комбинира историите от техния личен живот и интригите, които ги заобикалят, с вълнуващи танцови изпълнения пред емблематичното езеро Клептуза в България. В нейната кожа предоставя уникален поглед върху живота на героините си, изразен чрез изкуство и движение, с участието на Емилия Тончева (Домакинята), Александра Таскова (Фаталната жена), Нели Георгиева (Бунтарката), Марина Маринова (Момичето до езерото) и Яница Атанасова (Призракът).

Събитието е с вход свободен.