Животът на Пи


Животът на Пи е спираща дъха сценична адаптация на едноименния роман от Ян Мартел, отличен с престижната награда Мен Букър и с над 15 милиона продадени екземпляри по цял свят, като за неговата широка популярност допринася и филмовата версия на режисьора Анг Лий, за която той получава наградата Оскар.

Хитовият спектакъл на Макс Уебстър предлага оригинално съчетание на завладяваща актьорска игра във взаимодействие с театрални кукли и модерни визуални ефекти. Така той пресъздава едно епично приключение, в което триумфират издръжливостта и надеждата.

След като товарен кораб потъва насред необятния Тихи океан, 16-годишно момче на име Пи се оказва на спасителна лодка с още четирима оцелели – хиена, зебра, орангутан и кралски бенгалски тигър. Времето е срещу тях, природата е сурова, кой ще оцелее?

Пиесата е част от тазгодишното издание на Световен театър в София и програмта му Театрални спектакли на киноекран, в която гледаме известни пиеси от Великобритания на големия екран. Прожекцията е на английски език със субтитри на бъгларски.