Френски институт – зала Славейков

През април 2014 година, зала Славейков отново отвори врати в обновената сграда на Френския институт в България (ФИБ). Залата, която е запазила автентичния си вид, е известна като една от най-добрите концертни зали за камерна музика в София. Тя е обявена за културен паметник от Националния институт за културно наследство.

Залата се вписва в амбицията на Френския институт да предложи едно уникално културно пространство в сърцето на София. Тя е с капацитет 125 места и е приспособена за различни видове събития: конференции, дискусии, обучения, кинопрожекции, театрални и танцови спектакли, модни ревюта, приеми…

Залата разполага с модерно техническо оборудване, което отговаря на нуждите на всяко отделно събитие: озвучителна система, система за мултимедийни прожекции, екран 3,6 х 4 м, дигитална кино-машина (DCP), театрално осветление, осветление за сценични ефекти, преводаческа кабина и 100 устройства за симултанен превод.

Зала Славейков бе обновена през месец август 2021 г. Известна като една от най-добрите концертни зали в София, тя е запазила своята автентичност и е обявена за паметник на културата от Националния институт за недвижимо културно наследство.

Тъй като амбицията на Френския институт в България е да предложи уникално пространство за културни събития в сърцето на София, залата е замислена така, че да бъде домакин на различни видове събития: конференции, дискусии, обучения, концерти, кинопрожекции, театрални и танцови спектакли.

С цел популяризиране на френското кино, културната програма на Френския институт включва редовни кинопрожекции на френски филми за деца и възрастни в зала Славейков.

Програма

29 септември |петък|: 18:30

30 септември |събота|: 19:00Може също да ти хареса