Преди началото
Въпреки че официалният фестивален старт е на 28 юни, още на 22-ри започва съпътстващата програма. Тогава в Докторската градина ще бъде подредена изложбата Big Band. Тези 57 платна, рисувани от деца и младежи на възраст между 8 и 18 години, следват общата тема Джаз – абстрактна живопис, тоест в пълна хармония са с концепцията на фестивала. Можете да ги разгледате до 30 юни.

Музика за душата
Мотото на втория A to JazZ е Soul of America – препратка към корените на стила, но и гаранция, че в рамките на трите фестивални вечери ще чуем доста американски джаз, фънк и соул стандарти.

Главните заподозрени
Един от основните плюсове на тазгодишния A to JazZ фест е именно добрият, но музикално пъстър подбор на участващите артисти. Затова и не ни учудва, че на сцената ще видим хип хоп диджея Marten (пуска и трите дни от 18:00), класически соул вокалисти като Франк Маккомб (29 юни, 20:30) и номинираната за Грами само преди година чернокожа перла Н‘Дамби (30 юни, 20:30), както и големи фънк бендове с мощна брас секция като именитите британци Reel People (29 юни, 20:30) и нашите агенти SouthWick (30 юни, 19:00). Около 19:00 на 28 и 29 юни пък внимавайте за включванията на High Time и Рут Колева с нейния българско-холандски бенд.

Забиване
Малко след приключването на концертите в Докторската градина (около 10 вечерта) събитията се местят в Sofia Live Club за свободни музикални импровизации в рамките на Jameson Sessions. На 28 юни домакини ще бъдат J.P.3. (тоест Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов), а в следващите две вечери в центъра на този класически джем ще бъдат Тони Златанов и неговият The Golden Project.