Петък

Честта да открие купона в 18:30 има българската R&B, нео соул банда Red Light District Project. След тях (19:00) щафетата поемат Spectrum Vocal Band: разбирайте поп, фънк, джаз и етно с бийтбокс в петгласна хармония. В 20:00 става горещо с Адриен Брандеис, който идва от Париж, но е учил в Хавана и ще представи своя последен албум с невероятния си латино джаз квартет. Фестивалната вечер се закрива (21:30) от сочения за един от най-добрите китаристи в света Джон Маклафлин и неговата банда The 4th Dimension.

Събота

Джаз уикендът продължава в 18:00 (или по-скоро започва, зависи дали сте успели да се включите от петък) с Jazzanitza, които превеждат характерните за българския фолклор неравноделни ритми на езика на съвременния джаз. В 19:00 сцената се освобождава за виртуозния тромпетист Алекс Сипягин, който ще свири с Биг бенда на БНР. Веднага след тях (20:00) аплодираме дамата, която много добре познавате: Рут Колева, а пиронът на вечерта са Snarky Puppy, банда от над 10 музиканти, които забиват госпъл и R&B от 21:30 до мрак.

Неделя

Неделя е традиционно спокойна, но това не се отнася за A to JazZ. В 18:00 фестивалният вайб започва с Даниела Белчева квартет и авторския ѝ проект На Север от Изтока. Купонът се разгорещява с TROMBOBBY x C-MO и Единствените им приятели в 19:00, а от 20:00 става мнооого интересно. “Фронтменът (на Istanbul Sessions – бел. авт.) Илхан Ерсахин… можете да видите на джем сешън с Red Hot Chilli Pepers в Сао Пауло или да свири красив ориенталски сет с турски цигани в концертна зала из Европа”. Няма какво повече да добавим. Освен че всичко приключва с Рузвелт Колиър от 21:30. Ключовите думи тук са блус, госпъл, рок, фънк и експериментален Джими Хендкрикс.

С деца

Фестивалът винаги е бил children friendly и тази година отново е благодатна за оформяне на добър музикален вкус у малчуганите. Наред с това има и поредица от детски събития в Топлоцентралата. Дребните ще разберат какво е джаз (История на джаза, събота, 10:30), ще се включват в интересни игри и танци (Музикални състезателни игри, събота, 11:30), ще се запознаят с етно инструменти (Етно джаз за деца, неделя, 10:30) и ще свирят и танцуват (Уроци по танци и музикални игри, неделя, 11:30).