Мястото
Предните две години A to JazZ се бе настанил в Докторската градина, но епизод 3 ни носи нужната промяна – този път сцената под звездите ще бъде в центъра на голямата градина, простираща се между музей Земята и хората и басейна Спартак. Пространството там е достатъчно широко и приятно, има страхотна гледка към Лозенския хълм, а наблизо минават няколко автобуса и метро.

Музикантите
Акцентите във фестивалната програма са ясно отличими. На 28 юни в 20:30 това е гостуването на бразилската джаз дама Жандира Силва, от която очакваме кавъри на Том Жобим, Уго Фаторусо и Бил Уидърс, както и не по-малко приятните й авторски композиции. Ден по-късно в същия час започва концерта на Мич Фроман и неговите The Bronx Horns – почти всички музиканти в състава са работили с легендата Тито Фуенте, затова неслучайно голяма част от репертоара им са точно парчета на легендарния перкусионист. На 30 юни в 20:30 фестивалната сцена е отделена за триото на брилянтния пианист Мишел Камило (подпомагани от нашите хора Brazz Association Big Band), а вече имаме обещание, че ще чуем така важния албум на Камило – One More Once. Всяка вечер, след приключването на концертите под звездите, действието се мести в Studio 5, където са предвидени истински джаз джем сешъни.

За децата
Следвайки модерните тензенции, A to JazZ има и специална детска програма, която ще се случва във фестивалното пространство от 28 до 30 юни, между 10:00 и 14:00. Обаятелният и пластичен Алфредо Торес и вечно усмихнатата Лили Йончева ще учат деца на перкусия и латино танци. Класовете са безплатни, но участниците трябва да имат навършени седем години и да бъдат предварително записани на workshop@atojazz.bg. В имейла си посочете двете имена и възрастта на детето, предпочитанията му за съответния клас, както и контакти за обратна връзка.

A to JazZ e в градината зад музей Земята и хората, от 28 до 30 юни, 18:30, вход свободен