От коктейла с водка през градския живот до модата, храната и дизайна – опашка от гости от тук и света ще доказва думите между кавичките горе. Пълната програма още се пече, но и засега знаем достатъчно: всеки ден между 10:00 и 01:00 ще поглеждаме нова тема от нов ъгъл с лекции, уъркшопи, изложби, акции и диджей партита, а тук маркираме в неон онези имена, заради които чистим графика си поне от 18:00 до 20:00.

3 юни: Digital Lifestyle
"Ако не харесваш работата си – напусни", съветва студиото за дизайн, музика и филми SNASK. Наричат го "Дисниленд за графични дизайнери" – може би защото не признава и йерархията в офиса. Разказът за новия креативен ред, който тези шведи градят, ни идва точен за настройка на фестивалните вълни.

4 юни: Futureproof Design
Платформата It’s Nice That насочва погледа към вълнуващите постижения от света на рекламата, илюстрацията, фотографията и останалите визуални изкуства – ясно е накъде ще води разговора създателят й Алекс Бек, който хваща микрофона в събота.

5 юни: Nature Savviness
Ловците на пластмаса Plastic Whale събират плаващ боклук от амстердамските канали с няколко кепчета, група ентусиазирани туристи и шест лодки, направени от досегашния улов. Тук ще запретнат ръкави над водоем до София, а от сметта после трябва да се родят еко скейтборди.

6 юни: Craft
Ако сте на тази страница главно заради домакина, ето че си идваме на думата: в понеделник фестът обръща фокуса към майсторите зад бара. Като Моника Берг, която не дели миксологията от готварството и прави коктейли за гастрономи – слушайте, гледайте, облизвайте се.

7 юни: Nightlife
Знаете ли, че Амстердам има повече от един кмет? По тъмно на власт идва Мирик Милан, избран от хората да направи нощния живот по-богат и, съответно, доходоносен. Тук ще разкаже на Столична община как дългата нощ може да е икономически двигател – ние стискаме палци да го слушат внимателно.

8 юни: Sustainable Fashion
В сряда се срещаме с Яна Дворецка – дизайнер и преподавател по Мода в НБУ. Ако термините "slow fashion" и "ъпсайклинг" са ви чужди и не ви е ясно как човек с нейната професия може да се бори срещу консуматорството (но искате да знаете), модната й работилница ще ви е точно по мярка.

9 юни: Technological Breakthrough
Не подминавайте и втория пункт на устойчивостта – Betahaus. Коуъркинг къщата е част от феста от ден първи и до последно ще подклажда креативния огън с дискусии, обмен на идеи и новаторски решения в рамките на своя Hardware MeetUp Evening.

Absolut Creative Space е пред хотел Родина от 3 до 9 юни.
Билети 10лв за ден, 15лв за ден + парти и 30лв за всички дни и партита от ticketlogic.bg или на място.
Още информация на absolutcreativespace.bg