Новата вълна на британския хеви метъл се характеризира като съвкупност от мощни акорди, бързи китарни сола, мелодични, извисяващи се вокали и тежък звук. Това явление в рока бележи 80-те като период на мощно роене на групи, а в средата на десетилетието води до раждането на… първата метъл банда която ще ви дойде наум, след като прочетете това изречение докрай. Точно така. Която се сетите. Опънатите кожени панталони, широкия гръб на Marshall-ите и дългите коси са задължителните атрибути от онези години и до днес са част от характерния почерк на верните рокаджии. Тези джентълмени пишат историята на рока дори и в годините на абсолютната поп инвазия, но не с помощта на двоичния код, а както едно време – с китарно перо и цигара, забучена в грифа. И още свирят здраво.
Специално за Aero Rock Starz ще пристигне бившият китарист и втори вокалист на Iron Maiden Денис Стратън. Желязните лордове Oliver Dawson Saxon, Praying Mantis, X-UFO и Weapon също ще бъдат част от купона. Поддържаща група на англичаните ще бъдат старозагорската Perfect Stranger, които ще свирят и специално композирани за събитието парчета. Началото на концерта е на 9 юли от 19:00. Музикантите ще забият на летището в Стара Загора със 100 000 вата мощност, а небето над тях ще се превърне във въздушен коридор, oтворен за всякакви летателни средства. Десетки пилоти и собственици на леки витлови самолети, вертолети, автожири, моторни делтапланери, моторни парапланери, топловъздушни балони, парашутисти, авиомоделисти и други почитатели на авиацията и рок музиката от България и чужбина, ще се издигнат със своите летящи машини в небето над града и ще покажат своите умения за изпълнение на въздушни демонстрации. Посетителите на авиошоуто също ще могат да участват във въздушните атракции.

Търсете билети в офисите на Булсатком и онлайн на: http://www.eventim.bg/bg/bileti/aero-rock-starz-2011-stara-zagora-airport-96896/event.html