Театър
Театралната програмата е силна, независимо че поне за редовните софийски зрители няма нови заглавия, като изключим премиера на Милионерът на театъра към читалище Отец Паисий в Созопол. Сред останалите спектакли се редят обсъжданите и награждавани В очакване на Годо на Лилия Абаджиева, Сътресение на Мариус Куркински, Вампир на Георги Михалков, Сексуалните неврози на нашите родители на Николай Поляков, Стриндберг в Дамаск на Иван Добчев, Малка пиеса за детска стая на Галин Стоев, Чайка на Крикор Азарян. Уморените от драмите винаги могат да разчитат на Камен Донев да ги разсмее с Възгледите на един учител за народното творчество. Всички постановки се играят в читалище Отец Паисий с начален час 18:30.

Музика
И този път Аполония ще прелива от музика, в което няма нищо страшно, освен че тук нямаме място да изброим всички. Откриването на фестивала е поръчано на Ангел Заберски и неговия оркестър Definitely Mr. Zaberski! със солист Михаил Йосифов, а за закриването ще работят Йълдъз Ибрахимова и компания. Инстинктивно си подчертаваме и всяко участие на Белослава, която ще пее в обичайното си обкръжение със задължителен Живко Петров. Отбелязваме си също концерта, посветен на Майлс Дейвис и
Хърби Хенкок, и особено лайв представянето на албума с песни от български филми Замълчи, замълчи… от самата Хилда Казасян и нейния бенд. Камелия Тодорова, Дани Милев, Я-я и десетки други също ще ползват малко време на някоя от музикалните сцени – Археологическия музей, Амфитеатъра и Джаз клуб ОББ. Теодосий Спасов пък ще свири на улицата със Софийския духов оркестър.

Слово
Четенията и представянията на български книги винаги са си намирали място на Аполония, и този път няма да липсват. От новите заглавия е трудно да пропуснем фаворитите си Канела на Елин Рахнев, Кръглата риба на Момчил Николов и Кристо и свободната любов на Георги Тенев. С интерес се очаква и книгата на Димитър Стайков за Азарян Човешкият цирк и Крикор Азарян, както и премиерата на Кадър по кадър на Иван Попйорданов. Навъртайте се и за разговора на тема Моята и твоята 1968 година (като темата на юнското L’Europeo), в който се очаква да се включат поне Явор Милушев и Михаил Неделчев. По график литературните събития са в Художествената галерия.

Кино
За програмата на Аполония са се класирали общо 6 филма, което не е голяма хвалба за българското кино. Премиерно ще бъде показан Футболни хамелеони на Стойчо Шишков, прожекция ще има и вече популярният Коридор №8 на Борис Десподов. Останалите 4 заглавия са копродукцията Авантюрата Хамлет, документалният Частно разследване на Антоний Дончев, Моето мъничко нищо на Дочо Боджаков и Homo Ludens на Иван Пантелеев. Дзифт на Явор Гърдев очевидно отсъства. Прожекциите са в Амфитеатър Аполония с начален час 23:00.