МУЗИКА

Както винаги музикалната програма е на високо ниво – класическа музика и качествен джаз за ценителите в изобилие, а освен тях са предвидени концерти и на Gravity Co., Акага и Графа. Освен тях можем да си отбележим и включването на Стефан Вълдобрев и Националния отбор (само че този по музика), както и концерт в памет на Майкъл Джексън, където пък ще чуем Васил Петров и Йоланда Грейвс.

ТЕАТЪР

И тук изборът е изключително богат, включващ постановки като Облогът на Паскал на Атанас Атанасов, Как се научих да кормувам от Николай Поляков, както и две постановки на режисьорката Десислава Шпатова. Очакваме и премиерата на Неделя вечер, която тази година донесе на автора си Аскер за съвременна българска драматургия.

КИНО

Тази година бългаските филми на Аполония са седем, сред тях влизат две премиери – Източни пиеси и Братът на охлюва. Ще гледаме още и биографични ленти за Киркор Азарян и худoжника Иван Кирков. Не бива да пропускаме и омнибусът 15, който получи добри отзиви на няколко европейски фестивала.

СЛОВО

Тук трябва да отбележим премиерите на книгите от британския пътешественик и писател Тим Северин Пътешествието на Одисей и Кръстоносци, които съчетават история и пътепис и носят на автора си медал от Кралското географско дружество. За ценителите на поезията интересно ще бъде представянето на книгата Къща от език на Йосип Ости. От родните автори свои произведения ще представят Ицхак Финци , Миглена Николчина, Любен Дилов – син и Георги Тенев. Ще има и дискусия – 1989 което звучи доста провокативно и любопитно.