За любителите на морските приключения и почти всички видове изкуства, Аполония 2011 ще предложи в рамките на десетина дни богата програма от театрални представления, джаз и класическа музика, солидна доза от най-новото българско кино, презентации на книги, изложби и други. Настройте се на артистична вълна и си харесайте нещо за душата, а ние ще ви ориентираме съвсем накратко в събитията.

Музика
Музикалната програма както винаги е изключителна разнообразна – като минем през класическата музика и стигнем до джазовите изпълнения.  Очакват ни над 30 концерта на солисти и състави, между които Камерен ансамбъл Софийски солисти и Теодосий Спасов, световно известния саксофонист Чико Фрийман и Триото на Фриц Пауер, Духовия квинтет на Българското национално радио, младата перкусионистка Виви Василева, Камелия Тодорова и J.P.3, култовите български групи Зона Ц и Акустична версия, Милчо Левиев и китариста Душан Богданович, Иво Папазов и оркестър Тракия и много други. Черешката на тортата ще бъде концертът на Михаил Йосифов секстет & Sentimental swingers на 5 септември.

Театър
И тук изборът е доста богат, включващ по няколко постановки на театрите София, Възраждане и Малък градски театър зад канала. Можете да си изберете нещо между хитови заглавия за сезона като Ало, ало, Формата на нещата, Тримата мускетари, Балкански синдром или Ритъм & блус 2. Запазената марка на Аполония – Театър на маса също ще предложи две премиери, Краят на света от Жан-Люк Лагарс и Временно тук на Едуард Олби.

Кино
Тази година българските филми на фестивала са 12, сред тях влизат и две премиери – Английският съсед и Аве. Ако пък сте пропуснали нещо от най-новото в нашето кино, сега можете да наваксате с Лора от сутрин до вечер, Подслон, Корави старчета, Love.net или Лов на дребни хищници.

Слово
Сред премиерите на книги в Художествената галерия са 8 1/2 на Даниел Вълчев, Аномалия на Людмила Филипова, както и Машини за любов на Момчил Николов. Своя поезия ще представят Румен Леонидов, Ани Илков, Марин Бодаков и Иван Теофилов.