Във всяка от трите фестивални вечери ще има по четири концерта, които заедно ще нарисуват една разноцветна, но хармонична музикална картина от фънк и фюжън, пънк, реге и ска, джаз и суинг, хип хоп и латино, класическа музика и балкански ритми.
Фестивалът, организиран от Брас Асоциация, с приятелската подкрепа на ирландското уиски с отявлен меломански вкус Bushmills, отново ще е форум за изява на млади български творци, и за представяне на авторска музика от различни жанрове и в големи дози.
Тази година Brazzobrazzie не само ще е сцена за много родни авторски проекти, но и гостоприемно ще посрещне две страхотни чуждестранни формации – Riot Jazz Brass Band от Великобритания, които за пръв път ще свирят на българска сцена, и култовия сръбски цигански оркестър Boban & Marko Markovic Orchestra.
Чудно начало на фестивала ще дадат младите музиканти от Funky Miracle с репертоар от техни авторски парчета, както и с аранжименти на любими фънк класици. След тях директен внос на Смут и мизерия от Източна Румелия ще направят музикантите от едноименната формация със слабост към фънка, фюжъна и джаза, които разбират какво ще изпълнят, чак когато започнат да го изпълняват. Оригиналният реге груув и позитивните послания, подплатени със завладяваща брас секция, са част от елементите на музикалната мисия, която реге формацията Roots Rocket Band със сигурност ще изпълни успешно. Духовият купон ще продължи със суинг кралиците от Сентиментъл Суингърс и техните очарователни рицари от Михаил Йосифов секстет, които, специално за фестивала, подготвят нова, доста любопитна програма.
Във втората фестивална вечер, на 1 март, духовият октет Mr. Brass ще ни покаже колко е приятно съвременни български композитори да пишат музика специално за теб и колко красиво, свежо и модерно звучи тя, изсвирена само с духови инструменти. Вътрешен човек от латино урагана Mango Duende пък ни издаде, че за фестивала бандата упражнява някаква музикално-танцувална изненада. Водени от завладяващия глас на Перу Алекс Линарес, момчетата за пореден път ще напълнят дансинга с хора, танцуващи по най-различни латино начини. От плът и фънк на сцената на фестивала ще се качат и музикантите от Southwick, които крачат все по-уверено напред по вълнуващите пътеки на фънк звученето. С какво са заети след успешния им дебютен сингъл Pink Skies и след издаването на първия им албум От плът и фънк, ще разберете лично на 1 март.
А младите духачи от Великобритания Riot Jazz Brass Band, хедлайнери на втората фестивална вечер, ни увериха, че сладката лудост на живото изпълнение е това, заради което живеят. Музикантите, които сякаш са израснали в заблатените земи на Ню Орлиънс, ловко стъпват върху минно поле от агро джаз (от aggro – сленг за див, краен, агресивен), хип хоп семли и фънк, и импровизират върху всякакви други музикални стилове.
Спонтанно и смело ще започне третата вечер на Brazzobrazzie, 2-ри март, с джазовото звучене на квартета Джиджи-Биджи, който ще ни посвири авторска музика на саксофониста Петър Момчев. След тях пристига бодрата фънк смяна, водена от ентусиастите от Da New Generation, които напоследък са заети не само с приемането и предаването на позитивни вибрации, а и със създаването на нови и още по-нови авторски парчета. Веселяците от Уикеда, които призовават Да бъде май и скоро ще ни зарадват с шестия си албум Лека полека, са предвидили експлозивна музикална смес от…от какво ли не, на която съставките са многобройни, но за сметка на това – разнообразни.
Завладяващ, увличащ и луд ще е краят на фестивала с най-страхотния духов оркестър на Балканите – Boban & Marko Markovic Orchestra (Сърбия). Сред главните виновници за музиката на филмите на Емир Кустурица Аризонска мечта и Underground, абонирани за наградите на най-голямото духово надсвирване в Гуча, което всяка година събира повече от 600 000 зрители, музикантите от 13-членния ромски оркестър обещават една неповторима, незабравима и вълнуваща среща с българската публика.
В моментите, когато на сцената на фестивала ще се вихрят озвучителите, музиката ще бъде поверена в четири сръчни ръце – на Mr. Brown Sugar и на WahTony.

Начален час на концертите: 21 часа
Вратите на клуба ще отварят в 20 часа.

Предварителна продажба на билети на цена 15 лева за една фестивална вечер и 35 лева за целия фестивал могат да се закупят от мрежата на Ticketstream. В дните на фестивала цената на билет за една вечер ще е 17 лева, а на тридневен билет – отново 35 лева.