Концепцията
Както споделя един от организаторите на BraZZoBraZZie – Вили Стоянов (интервю), идеята за фестивала тръгва от биг бенда Брас асоциация и множеството млади музиканти, които минават през него. На практика в рамките на трите фестивални вечери ще се включат десет банди и трима диджеи, които ще представят почти всичко – от добрия танцувален дикси до импровизационен джаз и гореща циганска музика. Свързващото звено между различните състави е именно Вили Стоянов, когото познаваме като неуморим музикант, замесен в половината групи от местната сцена.

Мястото

… е добре подбрано. Защото Sofia Live Club заслужава всички похвали, които сме изписали и ще изпишем за него. Най-вече заради чудесното озвучаване, но и заради изключително комфортната обстановка. Преди да влезете, поспрете пред входа на клуба – всяка от фестивалните вечери графити майсторите Maze, Felon, Akes & Goat ще рисуват върху поставени специално за целта плоскости.

Ден по ден
10 февруари е отделен за музиката от началото на миналия век – джаз с марка Ню Орлиънс, танцувален звук от Америка и Европа. Ще ви го доставят Dixie Band Teteven & Sunnie, Da New Generation, добре познатите Михаил Йосифов секстет и диджей Water Nimph. Следващата вечер саундът ще е значително по-еклектичен – с модерен фънк (от SouthWick и диджей Marten), латино (Tumbaito и Mango Duende) и ромски джаз с чудна брас секция (RomaNeno). За 12 февруари са предвидили истинското брасобразие – на сцената ще бушуват Брас асоциация, Brazz ViliDJ, Funkallero, Петя от Studio Dance Zone, а диджей съпортът ще бъде от Oto.

BraZZoBraZZie е в Sofia Live Club, 10-12 февруари, 15лв за един ден, 35лв за трите дни от eventim.bg